Svenska Bowlingförbundet följer idag den Europeiska bowlingfederationen (EBF):s utbildningsprogram för tränare. De baseras på ENSE, den europeiska standarden för idrottsutbildningar. EBF:s utbildningsprogram för bowlingtränare ges i 3 olika nivåer - level 1, level 2 och level 3. På Svenska Bowlingförbundets hemsida finns en uppdaterad lista över utbildade tränare (länk)

Läs mer om de olika utbildningarna här (öppnas i nytt fönster). 

Skånes BFs visioner för bowlingtränare

Skånes BF strävar efter att få så många tränare som möjligt, som är verksamma inom distriktet, att gå EBFs tränarutbildningar, alternativt uppdatera sig på annat sätt. Här nedan listas några av de fördelar vi ser:

- Vi tror att utbildningarna som är baserade på EBFs material kommer ge fler bättre bowlare eftersom det bevisligen finns mängder med bowlare på allra högsta nivå i världen som bowlar med den tekniken.

- Vi tror att fler tränare kommer känna sig säkrare i sin tränarroll eftersom materialet är väldigt omfattande och alltid uppdateras.

- Med tanke på att man som tränare behöver bli godkänd för att få sin certifiering säkerhetsställer det att tränaren verkligen är utbildad och kunnig vilket borde kännas tryggt för de bowlare alternativt klubbar som ska träna för tränaren.

- Vi tror att fler utbildade tränare ger både bättre bowlare men även fler bowlare över tid då det materialet lär ut en bowling som är ergonomiskt riktig, alltså mer skonsam för kroppen.

- Vi tror att samarbetet mellan barn och ungdomar i bland annat våra träningsgrupper kommer vara lättare om tränarna i träningsgrupperna och tränarna hemma utgår från samma grund.

 

För frågor kring tränarutbildning kontakta någon i Skånes BFs utbildningskommitté (länk)

Senast uppdaterad: 23-05-18 av Amanda Andersson