Förbundsmöte till helgen

Till helgen är det dags för Svenska Bowlingförbundets SDF-konferens och årsmöte på Quality Hotel Winn i Haninge.

Upplägget vid helgens förbundsmöte är som brukligt SDF-konferens på lördag följt av årsmöte på söndag. Uppslutningen är god och alla distriktsförbund kommer att närvara.
– Det ska bli en spännande och intressant helg. Det ska bli trevligt att träffa distrikten. Det är första gången på ett tag som alla distrikt är anmälda till förbundsmötet så det känns kul även om det borde vara en självklarhet, säger Jan Wiede, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.

Lördagens SDF-konferens innehåller både informations- och arbetspass. Det första arbetspasset handlar om organisationen där det blir en fortsättning på de tidigare arbetspassen från förbundsmötet 2022 samt ordförandekonferensen i februari kring “Vem gör vad inom organisationen”. Efter lunch blir det fokus på VI2024-2025. Vid informationspasset blir det bland annat en rapport från Jan Wiede om läget i IBF och generalsekreterare Peter Hodor redogör kring det pågående arbetet med återstartsstödet. På agendan står även förberedande punkter inför årsmötet som motioner och styrelsens förslag samt förslag till verksamhetsplan och budget.

Till söndagens årsmöte har nio motioner skickats in från från distrikt eller föreningar. Skånes Bowlingförbund har varit mest aktiva och är avsändare till 6 av motionerna.

En fråga som varit uppe på tapeten de senaste åren är den nationella serien. Utifrån den serieutredning som genomförts på uppdrag av Svenska Bowlingförbundets styrelse så har förbundsstyrelsen lagt fram ett förslag om nytt seriesystem i den nationella serien som det kommer att beslutas om vid årsmötet.

Karl-Erik Nilsson som blev vald till ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna i slutet av maj kommer att besöka årsmötet och håller en presentation i inledningen av söndagen.

HÄR hittas samtliga årsmöteshandlingar.

Linus Wirén   28 september 2023 21:03