U21-bruttotruppen inför U21-VM 2024 är uttagen

Förbundskapten Robert Andersson har tagit ut U21-bruttotruppen inför U21-VM som spelas 2024. Ett första steg mot mästerskapet blir för tjejerna att spela AIK Ladies Tournament den 10-11 februari och samma helg bjuds killarna in för att spela den nystartade tävlingen Stureby Open. 

Det är ännu inte helt fastställt men det ser ut som att U21-VM kommer att spelas i Sydkorea den 7-18 juli 2024. Fyra tjejer och fyra killar kommer att representera Sverige vid VM. Fyra tjejer och fyra killar kommer att representera Sverige vid VM.

Följande spelare är uttagna i bruttotruppen inför mästerskapet:

Damer
Maja Engberg, Team X-Calibur BK
Nora Johansson, Spader Dam
Nicole Layrisse, AIK BK
Alice Lindqvist, BK Högland
Sara Lundin, BK Högland

På damsidan kommer truppen att utökas med de fyra tjejerna som blir uttagna att representera Sverige vid junior-EM. Uttagningen till JEM presenteras den 9 januari.

– U21-tjejerna har inte haft lika många möjligheter att tävla individuellt de senaste åren men nu ser det ut att bli fler tävlingstillfällen kommande år vilket känns positivt. Nora Johansson är vår mest framgångsrika U21-spelare. Hon har tagit klivet in i seniorbowlingen och har erfarenhet från U21-VM i Helsingborg 2022, säger Robert Andersson.

Damtruppen kommer att spela AIK Ladies Tournament 10-11 februari tillsammans med Team Sweden Dam.
– Det finns möjlighet att utöka truppen om det är några fler spelare som gör fina resultat fram till tävlingen i februari, säger förbundskaptenen.

Herrar
Anton Andersson, IS Göta
Felix Bergman, BK Kaskad
Carl Eklund, IKW/Köping BK
Robin Ilhammar, Team Clan Nässjö BK
Alex Joki, Stureby BK
Alvin Kvarnström, AIK BK
Robin Noberg, Stureby BK
Kevin Melin, AIK BK
Elliot Moulin, BK Kaskad
Alexander Tigerstrand, Team Clan Nässjö BK

Herrtruppen bjuds in till att spela den nystartade tävlingen Stureby Open den 10-11 februari.
– På herrsidan har stora delar av gänget internationell erfarenhet och flera av spelarna har nyckelroller i sina elitserielag. Vi har en väldigt stark bredd på herrsidan. Det finns två ytterligare platser tillgängliga i bruttotruppen för spelare som visar framfötterna fram till Stureby Open. Jag kommer bland annat att kolla på spelarnas insatser i Mora, AIK International Tournament och Ballmaster, säger Andersson.

IBF Youth World Cup i Lima, Peru, närmar sig också. Det individuella U21-mästerskapet genomförs den 22-26 januari där Nora Johansson och Robin Ilhammar representerar Sverige.

Linus Wirén   13 december 2023 14:41