Träningsdagen i Uppsala gav mersmak - nu vill Dennis Junge börja tävla

För drygt två veckor sedan arrangerades träningsdagen i Uppsala för rullstolsbowlare. En av 17 spelare som deltog var Dennis Junge från Örebro. Det var hans första pass med tränare vilket gav mersmak.
– Efter träningsdagen har jag börjat spela i BK Öret, säger Dennis Junge.

Den 25 november arrangerade Svenska Bowlingförbundet en öppen träningsdag för rullstolsbowlare i Pins and games i Uppsala. Träningsdagen var öppen för alla som bowlar från manuell rullstol i Sverige oavsett hur länge man varit aktiv.

Dennis Junge från Örebro började spela bowling i april men träningsdagen var det första ledarledda passet som han var med på.
– Jag hittade bowlingen mest av en slump. Jag var med familjen och spelade och tyckte det var roligt och märkte att det var en sport som fungerade bra för mig. Sedan har jag fortsatt att spela på egen hand och jag hade även lite kontakt med Gunnar Wanneberg i Täby som berättade att rullstolsverksamheten började komma igång mer och mer. Det var oerhört roligt att vara med på träningsdagen och få så många tips. En spännande dag med många nya intryck, säger Dennis Junge. 

Träningsdagen sporrade och nu har 35-åringen även genomfört första passet i BK Öret. 
– Nu ska jag se till att ordna med det medicinska kortet så att jag kan börja tävla. Västmanland har en paratour och förhoppningen är att spela ett par tävlingar i touren 2024. Sedan får vi se vad förbundet hittar på. Målet är att vara med på deras aktiviteter och tävlingar. 
Vad tycker du är det bästa med bowling?
– Man kan se resultat direkt i träningen även om man inte tävlar. Det är spännande att se sina framsteg. Det är bra att man kan sparra även mot spelare som inte sitter i rullstol och det är positivt att man kan fortsätta spela högt upp i åldrarna.

Om ni som förening vill komma igång med rullstolsbowling och få extra stöttning så kontakta Johanna Svenungsson, verksamhetsutvecklare parabowling, på mail johanna.svenungsson@swebowl.se

Linus Wirén   11 december 2023 08:28