Tioårsjubileum för Söderköping Ladies Tournament - tävlingen börjar imorgon

Imorgon inleds Söderköping Ladies Tournament och tävlingen 10-årsjubilerar med pompa och ståt.
– Det kommer att bjudas på flera wow-upplevelser säger grundaren och tävlingsledaren Sebastian Gustavsson.

Söderköping Ladies Tournament drar igång under söndagen och avgörs med finalspel veckan efter den 8 oktober. Sebastian Gustavsson grundade tävlingen och har hållit i trådarna i alla år.
– Jag startade tävlingen med målet att det skulle gynna dambowlingen. Tanken har hela tiden varit att rena damtävlingar ska få fler damer att bowla och det är viktigt att de får möjlighet att tävla mot varandra, Sebastian Gustavsson.

Tävlingen hette från början Origo Ladies Tournament och spelades i Norrköping. Pandemiåren 2020 och 2021 tvingades de ställa in men 2022 var tävlingen tillbaka med besked och nytt namn. Tävlingen flyttades till Classic Bowl i Söderköping och IK Sleipner kom in som arrangörsförening. Under våren 2022 arrangerades 2021-års upplaga av Söderköping Ladies Tournament och förra hösten genomfördes 2022-års tävling. Då vann Anneli Blomqvist efter finalseger över Emma Mewén.

Nu är det dags för tioårsjubileum och Sebastian Gustavsson är laddad.
– Man är lite som ett barn på julafton innan det drar igång. Det brukar vara de absolut roligaste helgerna på året. Det känns som att vi är i bra fas med förberedelserna och vi har god hjälp av många funktionärer.

Under andra tävlingshelgen kommer det märkas att tävlingen firar tio år och några överraskningar väntar.
– Det kommer att bjudas på flera wow-upplevelser. Så mycket mer kan jag inte säga just nu.

Spelarna i Team Sweden kommer att vara med i tävlingen och de har en gemensam start nästa lördag kl 09.00.
– Det är kul att Robert Andersson uppskattar tävlingen och att han samlar Team Sweden till tävlingen. De har haft någon typ av sammankomst alla år utom ett. Utan Team Sweden tror jag inte att tävlingen hade överlevt. Det genererar många starter och lockar även fler spelare.

Utöver Team Sweden har förbundskapten Robert Andersson bjudit in spelarna som var med i junior-EM senast samt fjolårstvåan Emma Mewén som även tog brons i Elit-SM i juni.
– Det här är den enda damtävlingen under hösten. Det är superviktigt att vi har damtävlingar där spelarna får mäta sig med varandra, säger Robert Andersson.

Söderköping Ladies Tournament lockar även nordiska spelare från Finland och Norge. Bland annat så kommer Eliisa Hiltunen, Finland, till start. Hon vann 2018 och är den enda internationella segraren i tävlingen.
– Det känns extra kul att vi återigen får hit spelare från våra nordiska grannländer, säger Gustavsson.

Tävlingens hemsida

Linus Wirén   30 september 2023 06:30