Swedish Youth Tour Nässjö avgörs i helgen

Andra deltävlingen av Swedish Youth Tour avgörs i helgen i Nässjö. 83 deltagare är med i tävlingen varav flera juniorlandslagsspelare som tog medaljer vid JEM i Wittelsheim.

Första deltävlingen i Swedish Youth Tour spelades i Helsingborg i slutet av maj och nu är den andra deltävlingen igång. Swedish Youth Tour har två klasser, U18 och U23. Flera starter har genomförts under veckan där bland annat eleverna på bowlinggymnasiet i Nässjö har kvalat. Kvalspelet spelas över 6 plus 6 serier och en spelare per bana, ingen förflyttning. Under lördagen genomförs flera kvalstarter och på söndag är det finalspel.

Bland annat har Robin Ilhammar kvalat som tog tre individuella guld vid junior-EM. Han är dock i Wittelsheim och spelar Europatourtävlingen i Brunswick Open nu och ligger på femte plats där. Även Carl Eklund spelar i Wittelsheim och han är den enda spelare från juniorlandslaget som saknas i startlistan vid Swedish Youth Tour. På tjejsidan är även Nora Johansson med i SYT som tog tre medaljer vid U21-VM i Helsingborg i somras.

Scoring

Resultat

Linus Wirén   01 oktober 2022 09:00