Svenska laget laddade för Inka Cup - U21-tävlingen börjar idag

Kevin Melin, Alvin Kvarnström, Robin Noberg och Elliot Moulin är tillsammans med förbundskapten Robert Andersson på plats i Lima i Peru för att spela Inka Cup. Tävlingen fungerar som en förtävling inför IBF Youth World Cup i januari.

Sverige blev inbjudna av Perus Bowlingförbund till att spela U21-tävlingen Inka Cup i Lima. 
– De vill ge sina egna spelare i Peru bästa möjliga motstånd och det är roligt att vi blev tillfrågade och inbjudna till tävlingen, säger Robert Andersson.

Alvin Kvarnström, Kevin Melin, Elliot Moulin och Robin Noberg representerar Sverige i Inka Cup.
– De här killarna har presterat bra de senaste åren och syftet är att ge dem internationell erfarenhet genom tävlingen. Jag kollar mycket på hur självgående de är i spelet, att de kan ta ansvar samt fungera i grupp, vilket är viktiga bitar i landslagssammanhang. Det viktigaste är inte resultaten i tävlingen även om jag givetvis vet att spelarna vill göra det riktigt bra. Det blir första gången jag coachar dem så det ska bli väldigt kul, säger Robert Andersson.

Inka Cup inleds idag med singel. I kvalet väntar sex serier och topp fyra går vidare till semifinal. Imorgon är det dags för dubbel. Alvin Kvarnström/Elliot Moullin bildar det ena dubbelparet och Kevin Melin/Robin Noberg utgör den andra blågula duon. Dubbelspelet består också av sex kvalserier och de fyra främsta lagen avancerar till semifinal. Tävlingen rundas av med lagdistansen på fredag. Då handlar det om 12 serier bakers i kvalet och de fyra främsta lagen går vidare till slutspel.

Det svenska laget kom till Peru igår. De tränade i tävlingshallen under eftermiddagen och fick bekanta sig med oljeprofilen på 39 fot som visade sig vara en tuff nöt att knäcka.
– Profilen var ganska mycket svårare än vi trodde och det släpper mycket på kanten. Normalt sett vill man spela nära kanten på en kort profil men det svänger inget i hallen. Det är jättenyttigt för spelarna att råka ut för detta. Det blir viktigt att spela enkelt och säkert. Förmodligen blir det låga poäng och inte så mycket strikar så det gäller att spärra det som blir kvar, säger Robert Andersson.

Inka Cup arrangeras i samma hall som IBF Youth World Cup kommer att spelas i. U21-mästerskapet genomförs den 22-26 januari och Nora Johansson och Robin Ilhammar representerar Sverige.

Vi har tyvärr inte fått någon resultatlänk från arrangören.
Livescore hittar ni här.  

Kolla in Svenska Bowlingförbundets Instagram och Facebook för det senaste om våra svenska spelare i Inka Cup. 

Svenska laget i Inka Cup
Alvin Kvarnström, AIK BK
Kevin Melin, AIK BK
Robin Noberg, Stureby BK
Elliot Moulin, BK Kaskad

Förbundskapten Robert Andersson

Linus Wirén   15 november 2023 15:49