Svenska Bowlingpoddens nyårskarameller

I avsnitt 5 av Svenska Bowlingpodden blir det lite av en summering av 2023 där vi lyfter några av höjdpunkterna för året, bland annat flera av de internationella mästerskapen där medaljerna har rasslat in för Sverige.

Vi har en diger gästlista. Vi snackar junior-EM 2023 med Elissa Mehmet. Elissa tog medalj i alla distanser i Wien och Sverige tangerade sitt medaljrekord i JEM-sammanhang med hela 13 medaljer. Vi har med oss årets bowlare Anna Andersson och James Blomgren. Med James blir det en hel del fokus på sommarens EM i Wittelsheim. Blomgren tog fem medaljer, varav 3 guld och Sverige blev bästa nation i mästerskapet med totalt 6 medaljer.

Det svenska bowlinglaget i Special Olympics World Games skördade fantastiska framgångar vid mästerskapet i Berlin. De tog totalt åtta medaljer varav sex guld. Lisa Nordström Green vann guld i alla tre distanserna och vi talar om det med henne i podden. Vi summerar också bowlingåret med förbundskapten Robert Andersson och blickar mot ett spännande 2024.

Lyssna via Acast

Lyssna via Spotify

Lyssna genom Podcaster

Linus Wirén   04 januari 2024 10:23