Stort tryck inför Storm Lucky Larsen Masters - PBA-stjärnor kommer till Helsingborg

Anmälningarna har rasslat in till Storm Lucky Larsen Masters. Flera av de bästa PBA-proffsen kommer att inta banorna vid Olympia Bowling i Helsingborg i början av september.
– Det är otroligt roligt att intresset är så stort. Det är över alla våra förväntningar, säger Patrick Backe som driver Olympia Bowling.

Den 1 september börjar Lucky Larsen Masters som håller på till den 10 september. Tävlingen har i år PBA-status och många av de bästa proffsen gör sig redo för tävlingen i Helsingborg.
– Det är kö till flera starter och intresset har varit väldigt stort inför tävlingen både i Sverige och internationellt sett. Det finns endast ett fåtal starter kvar, säger Patrick Backe som är med i arrangörsstaben tillsammans med Daniel Rönnbäck och Martin Larsen.

Några av PBA-stjärnorna som kommer är Anthony Simonsen, Kyle Troup, Sean Rash, Kris Prather, A.J Johnson och Jesper Svensson. Ikonen Chris Barnes kommer även till spel och sonen Ryan.
– Det är fantastiska namn med och det här blir en väldigt stor apparat, säger Patrick Backe.

Han får medhåll av Martin Larsen som är sportsligt ansvarig för tävlingen.
– Det är oerhört kul och det känns att det börjar närma sig nu. Det är fler PBA-proffs som kommer än vad jag trodde på förhand. Jag hoppas att det kommer betyda mycket för den yngre generationen att få se alla proffsbowlare live, säger Martin Larsen och fortsätter:
– Sedan är hela Sverigeeliten med men även många bowlare som inte tillhör den absoluta eliten. Det är väldigt skoj att de tar chansen på hemmaplan. Många av de bästa spelarna runt om i Europa kommer också såsom de främsta fransmännen och italienarna.

2017-2019 var Storm Lucky Larsen Masters en del av PBA-touren genom världstouren. Därefter satte pandemin käppar i hjulen för World Tour. Förra året var Storm Lucky Larsen Masters tillbaka och då ingick tävlingen i Europatouren. Men 2023 tar den alltså plats på världsscenen och PBA-touren som enda tävling utanför USA.

Det händer även mycket runt omkring Lucky Larsen Masters. Onsdag den 6 september arrangeras en golftävling och under kvällen spelas finalen av One Lane-tävlingen där de åtta spelare som kvalat in får spela dubbel tillsammans med ett PBA-proffs. Under kvällen blir det även musikunderhållning.

Spader Dam och IS Göta är samarbetsföreningar till tävlingen.
– Klubbarna ställer upp med ett stort antal funktionärer under många timmar och de gör ett fantastiskt arbete, säger Backe.

De två Helsingborgsklubbarna har även hand om entrébiljetterna som just nu är till försäljning och alla inträdesavgifter går till de två föreningarna.

Backe lyfter även samarbetet med Helsingborgs Stad och Helsingborg Convention & Event Bureau.
– Vi har ett jättebra samarbete och har redan skrivit ett avtal över 2 år ytterligare. Vi har visat tidigare att vi levererar, bland annat vid U21-VM förra året. Nu är fokus på att leverera igen. Det kommer bli intensiva dagar men väldigt kul. Förhoppningsvis betyder tävlingen väldigt mycket för svensk bowling. Det blir ett bra skyltfönster för alla spelare och jag hoppas att det inspirerar fler unga spelare till att satsa på bowlingen.

Storm Lucky Larsen Masters har tagit fram ett speciellt klot “SLLM Ball 15lbs” som går att beställa på tävlingshemsidan.


“SLLM Ball 15lbs”

Mer info och anmälan

Tidigare segrare Storm Lucky Larsen Masters:

2017 Jason Belmonte, Australien
2018 Kyle Troup, USA
2019 Carsten Warmen Hansen, Danmark
2022 Mathias Ankerdal, Danmark

Linus Wirén   13 augusti 2023 17:19