Sportbowlingen tillbaka i Örebro när Strike & Co öppnat nytt

Efter två år i dvala är sportbowlingen tillbaka i Örebro. I förra veckan slog Strike & co upp portarna till sin nya hall och nu hoppas de kunna arrangera flera tävlingar.
– Det vore häftigt med ett SM-slutspel, säger hallchefen Lars-Göran Gardell.

januari 2020 fick Strike & Co Örebro stänga sin hall med 24 banor. De fick inget förlängt hyresavtal och plötsligt stod Örebro utan sportbowlinghall. Den enda bowlinghallen i staden var Pitcher´s som endast ägnar sig åt nöjesbowling och bowlingklubbarna i Örebro fick söka sig till hallarna i Hallsberg och Kumla.
– Det var jättetråkigt att vi inte fick vara kvar och ett tungt besked att ge till klubbarna och allmänheten, säger Lars-Göran Gardell som är hallchef i Örebro och driver Strike & co tillsammans med Hans Johansson och Sven Åke Lindblad.

Trion som även driver Strike & co i Göteborg började direkt att leta efter en ny lokal i Örebro. De fick klart med att bygga en ny anläggning vid företags- och industriområdet Aspholmen. Pandemin gjorde att allt drog ut på tiden men i måndags i förra veckan kunde de öppna sin nya hall.
– Det känns jättebra. Det är så många som är glada och tacksamma över att vi har öppnat.

Hallen har 18 banor och trots att den är mindre än förra hallen så menar Lars-Göran Gardell att den upplevs större och bättre på flera plan.
– Det är öppen planlösning och högt i tak. Vi har en rymlig restaurang och har kunnat skapa andra ytor där vi har möjlighet att ha shuffleboard, 5-kamper och musikquiz. Sedan är läget bättre och stadsbussen går precis utanför entrén.

Invigningen planeras att genomföras i slutet av februari. Det återstår en del detaljer att fixa till i hallen och de väntar på några försenade leveranser. Gardell berättar att det ändå varit bra fart direkt och att klubbarna var igång i hallen redan under öppningsveckan. En av spelarna som premiärspelade i förra veckan var Emelie Tiveljung från elitserieklubben BK Merci. BK Merci har åkt 3 mil till Hallsbergs bowlingcenter under två års tid för träning och match. Det gör de även till söndagens hemmamatch mot B-K Eva men sedan ser hon och laget fram emot att etablera sig på sin nya hemmaplan hos Strike & co.
– Det blir enklare att ta sig till träningar och jag tror att vi kommer ha fler åskådare på våra matcher, säger Emma Tiveljung som tror att nya hallen kan leda till ett större intresse för bowlingen och berättar att de kommer satsa extra på rekrytering framöver.
– Vi kommer anordna två tjejkvällar där man får prova på bowling och visa att man kan tävla i det. Vi hoppas på så sätt få in fler spelare till klubben.
Tiveljung ser fler möjligheter med nya hallen.
– Det känns öppet och stort och nästan vilket arrangemang som helst ryms i hallen.

Lars-Göran Gardell håller med och menar att de är öppna för flera stora tävlingar.
– Vi tar gärna emot mästerskap i olika former och stänger inga dörrar. Ett SM-slutspel i 8-manna vore riktigt häftigt att arrangera här. Det är en fest.

Foto: Felix Wetterberg

Linus Wirén   17 februari 2022 10:53