Söderköping Ladies Tournament avgörs i helgen

I helgen avgörs en av de största rena damtävlingarna i Sverige, Söderköping Ladies Tournament. Samtidigt så kommer det vara samling för Team Sweden under ledning av Robert Andersson. 

-Det ska bli spännande att se hur formen är, säger fjolårssegraren Anneli Blomqvist

Söderköping Ladies Open spelas precis som vanligt i Classic Bowl i Söderköping. Och precis som vanligt så erbjuder tävlingen två klasser, en Open klass och en HCP-klass. Kvalet startade i helgen som gick, den 1:a oktober, och i skrivande stund så är de flesta starter som återstår nästan fullbokade. Totalt är 186 starter inbokade av 240 möjliga, vilket redan nu är ett antal fler än förra året!

Kvalet avgörs över 6 serier där de 16 främsta i Open klassen och de 20 främsta i HCP-klassen tar sig vidare till finalspel på söndag, den 8:e oktober.
Just nu leder Annie Thorell från Alingsås Open-klassen med 1309 och Uppsala BC 90's Mairi Shadabi leder HCP-klassen på 1365

Samtidigt är det Team Sweden-samling där förbundskapten Robert Andersson får chansen att ta tempen på sina spelare. Vi har pratat med tre av dem inför tävlingen.

Anneli Blomqvist, B-K Eva

Anneli kommer till tävlingen som regerande mästarinna, men är lite osäker på formen.
-Mitt mål är att vara i toppform i maj-juni nästa år, så jag ligger i lågsäsongsträning just nu. Har gjort förändringar och jobbat med grundtekniken de senaste två månaderna, och har haft fullt upp med det, så det har inte varit tid till tävlingsspel och har ingen finslipad toppform just nu. Dessutom låg jag tyvärr sjuk precis innan serieupptakten, så jag fick inte ut mycket tävlingskänsla då. Så det har varit väldigt begränsat med tävlingsspel och ska bli spännande att se hur formen är just nu.

Att hon är regerande mästarinna är inget som det läggs något fokus på
-Det är inget som jag tänker så mycket på. Hade i princip glömt av att jag vann förra året tills helt nyligen. Mitt fokus ligger på tävlingen som ska spelas nu. Men med tanke på min oklara form så kan jag inte sätta upp speciellt höga mål för den här tävlingen.

Anneli säger även att det är kul med Team Sweden samling, då det inte varit någon samling sen i våras. Och dessutom så verkar det som att utflykten till USA och PWBA, där det blev några framskjutna placeringar, innan sommaren har gett blodad tand
-Jag ska definitivt spela mer på PWBA. Det är utifrån det som jag lägger upp min träningsplanering och det är därför det är lågsäsongsträning nu. Sen finns det krockar i schemat under våren, men ska definitivt spela så många event som möjligt!

Nora Johansson, Spader Dam

Nora kommer från en lyckad utflykt till Frankrike och Europatouren där hon till slut hamnade på en femteplats, med bud på mer, då hennes kvartsfinal mot Lukas Jelinek fick avgöras med roll-off.
-Formen känns bra, men kroppen är lite seg efter allt spel och resande bara. Men jag går alltid in i tävlingar med inställningen att jag ska vinna, men den här helgen kommer jag försöka ta lite som den kommer

Hon fortsätter sen med att det sporrar lite extra att det är Team Sweden-samling
-Det är alltid kul att samlas med Team Sweden. Det blir lite mer kämpaglöd och glädje då. Sen kommer det nog vara någon teambuilding-aktivitet också

På frågan om hon är redo att tampas med Sveriges damelit så svarar hon kort och gott;
-Jag är alltid redo!

Cajsa Wegner, Spader Dam

Cajsa vann tävlingen förrförra gången den hölls, på våren 2022. Men förra hösten så missade hon finalspel med ganska liten marginal
-Det hade absolut inte suttit fel med en liten revansch från förra året! Formen känns stabil och helt ok, och jag går alltid in i tävlingar med målet att vinna!

Att det är Team Sweden-samling tycker hon ger lite extra motivation
-Det är alltid lite extra motivation när det är samling, och speciellt nu när det var så längesen man träffade alla. Det ska bli superkul!

Under hösten är det mest seriespel som gäller annars för Cajsa, som spelar i två olika serier
-Det kommer bli mycket seriespel under hösten, Spader Dam i elitserien och Femtionian i herrarnas allsvenska. Sen kommer jag försöka fylla ut lite med tävlingar i södra Sverige och eventuellt något ute i Europa!

All info om tävlingen hittar ni HÄR

Christian Holmén   05 oktober 2023 20:25