Robin Noberg vann singelklassen i Inka Cup

Det blev en strålande start i Inka Cup för Robin Noberg. Han vann singelklassen efter finalseger över Kenny Kishimoto, Peru.

Inka Cup är igång i Lima, Peru. De svenska spelarna är de enda i tävlingen som inte är från Peru. Det är både juniorer, U21-spelare, seniorspelare på dam- och herrsidan som är med i tävlingen.

Banorna var en rejäl utmaning för de svenska spelarna under onsdagen. Robin Noberg lyckades till sist reda ut det och avslutade med 248 poäng i den sjätte serien. Han kom på tredje plats i kvalet med 1150 poäng och avancerade till slutspelet. I semifinalen vann han mot kvalsegraren Oriana Zamora. I finalen ställdes Noberg mot Kenny Kishimoto som är Perus bästa spelare. Noberg var starkast där och vann finalen med 195-180

Alvin Kvarnström slutade på elfte plats i kvalet. Kevin Melin kom på 14:e plats och Elliot Moullin på 15:e.

– Det är otroligt svåra banor och killarna har inte varit med om något liknande tidigare. Det går inte att hitta ett bra ställe på banorna utan det är svårt överallt. Inför sista kvalserien så bestämde sig Robin för vad han ville göra och han avslutade riktigt starkt. Finalen var också bra och det var skönt att han fixade det. Det är en väldigt bra erfarenhet för killarna att spela på så här tuffa banor och lära sig att hantera det. De tog det på ett bra sätt, säger Robert Andersson.

Idag står dubbel på programmet. Alvin Kvarnström/Elliot Moullin bildar det ena dubbelparet och Kevin Melin/Robin Noberg utgör den andra blågula duon. Dubbelspelet består av sex kvalserier och de fyra främsta lagen avancerar till semifinal. Tävlingen rundas av med lagdistansen på fredag. Då handlar det om 12 serier bakers i kvalet och de fyra främsta lagen går vidare till slutspel.

Vi har tyvärr inte fått någon resultatlänk från arrangören.
Livescore hittar ni här.

Kolla in Svenska Bowlingförbundets Instagram och Facebook för det senaste om våra svenska spelare i Inka Cup.

Linus Wirén   16 november 2023 11:58