Peter Hellström utslagen ur Europacupen

Peter Hellström är tyvärr utslagen ur Europacupen. Efter att grupp B spelat färdigt så står det klart att Hellström missar topp 16 med 24 poäng.
– Riktigt trist, men jag kunde inte gjort det mycket bättre idag, säger Peter Hellström.

Peter Hellström blev sjua i block 2 och låg femma i totalen inför att grupp B skulle spela sitt andra block. När deras åtta serier var summerade visade det sig att Hellströms 3486 poäng inte räckte. Han kom totalt på 18:e plats och 24 poäng ytterligare hade behövts för att nå topp 16 och fortsatt spel imorgon.
– Det känns snopet när det är så nära. Jag hade behövt få med mig fler strikar så hade det gått vägen, säger Peter Hellström och fortsätter:
– Jag är ändå 20 år äldre än många av killarna här och utifrån min förmåga så kunde jag inte gjort det mycket bättre. De yngre spelarna lyckas skapa mer energi i fickan med bra fart och rotation. Jag har ett lite annat spel och det räckte inte riktigt.

Trots uttåget så tycker han att det har varit kul att spela Europacupen.
– Det är alltid superroligt att få spela i den blågula tröjan. Synd bara att det inte gick lite bättre men det är många riktigt bra spelare med. Det har även varit riktigt kul att få samarbeta med Johan (Ekström) dessa dagar.

Sverige är med detta utslaget både på dam- och herrsidan i Europacupen.
– Det är en stor besvikelse och högst oväntat att vi inte tar oss vidare till topp 16. Vi räcker inte till denna gång och lyckas tyvärr inte prestera på den nivå som behövs. Sedan är det väldigt många duktiga bowlare med här och konkurrensen tätnar i Europa, säger coach Johan Ekström.

Resultat 

28 oktober 2022 23:52