Officiella träningen genomförd - Sverige redo för Europacupen

Idag genomfördes den officiella träningen i Berlin och invigningen av Europacupen. Imorgon börjar mästerskapet.
– Det såg bra ut på träningen. Vi testade vilka klot vi ska satsa på under mästerskapet, säger förbundskapten Robert Andersson.

Vid den officiella träningen i tävlingshallen Bowlplay fick spelarna träna på den 43 fot långa tävlingsprofilen för första gången.
– Det är en hyggligt lätt profil. Det kommer nog inte vara själva profilen som är det svåra utan i så fall hallen som har en speciell typografi och banorna skiljer sig ganska mycket åt, säger Robert Andersson.
– Banorna lär slitas mer på högersidan så det kan bli aktuellt för Carl att spela back på vänstersidan. På damsidan är det fler spelare som använder sig av uretan än tidigare och vi kollat på två olika lösningar för Jolines del. En utan uretan och en plan B om spelet påverkas mycket av uretan. Men vi hoppas att det inte blir för mycket uretan, säger Andersson. 

Senare under eftermiddagen hölls invigningen. Kl 09.00 under tisdagen börjar Carl Eklund att spela i herrarnas block 1 där åtta serier står på programmet. Kl 14.00 är det dags för Joline Persson Planefors i damernas block 1.

Mästerskapets hemsida
Livestream
Livescore

Linus Wirén   23 oktober 2023 22:14