Nora Johansson vinner kvalet i Youth World Cup

Nora Johansson fortsatte att avancera i resultatlistan i den tredje kvalomgången och vann tills sist kvalet i Youth World Cup med 128 poängs marginal.
– Nora spelade bra från början till slut idag och det känns som att vi har en bra plan inför morgondagen, säger förbundskapten Robert Andersson.

Inför det tredje och avslutande kvalpasset i Lima låg Nora Johansson på tredje plats i kvalet. Idag fortsatte hon att klättra i resultatlistan genom flera höga slagningar och hon lyckades vinna kvalet. En ordentlig klättring efter att hon befunnit sig på åttonde plats efter det första spelpasset. Alla hennes serier var över 200 poäng idag. Hennes högsta slagning kom i fjärde serien där det blev 259 poäng. Det ledde till att hon gick upp i ledning och den behöll hon kvalpasset ut. I femte serien slog hon 209 poäng för att sedan avsluta med 237 poäng i den sjätte serien. Johansson fick ihop 1366 poäng i det sista spelpasset och totalt 3748 poäng över 18 serier i kvalet.
– Målet inför passet var att bli etta och det var skönt att det gick vägen, säger Nora Johansson.

Nur Hazirah Binti Ramli, Malaysia, blev tvåa i kvalet på 3620 poäng och Sara Duque, Colombia, trea med 3607 poäng. Oavsett resultatet i kvalet så är alla 14 tjejer vidare till Round Robin. Det blev inte så många startande i tjejklassen som arrangören hade trott. Topp 16 skulle egentligen gå vidare till steg 2 men nu är det totalt 14 tjejer som är med i mästerskapet. Arrangören valde att inte ändra om upplägget i tjejklassen utan de har spelat kvalet som planerat ändå.
– Jag ville vinna även om det inte hade så stor betydelse. Det känns bra att ha med sig det till Round Robin, säger Nora Johansson.

Imorgon blir det skarpt läge för Nora Johansson när matchspel i Round Robin väntar och 15 serier i sträck utan någon omoljning.
– Det ska bli kul att lira mycket bowling imorgon. Det gäller att hålla fokus och ta en serie i taget.

Förbundskapten Robert Andersson:
– Nora spelade bra från början till slut idag och hon körde med purple hammer hela tiden. Vi hann testa flera saker i spelet i början av kvalet och det känns som att vi har en bra plan inför morgondagen.
Kan du berätta mer om planen?
– Det handlar framförallt om att vi ska spela med purple hammer hela tiden och istället för att byta klot så justerar vi tekniken och hastigheten i slagen beroende på hur banorna ser ut. Vi har försökt att trappa upp anspänningen efterhand i kvalet och inför dagens pass satte vi som målsättning att vinna kvalet. Sedan blir det såklart skillnad imorgon ändå men den stora utmaningen handlar om att det blir ett så långt pass. Det kommer säkert att ta fem timmar. Vi har förberett med bars och bananer.

Kl 15.00 börjar Nora Johansson spela imorgon i Round Robin. 15 serier matchspel står på programmet där alla möter alla plus två extra serier utan någon motståndare. Vid vinst får man 30 bonuspoäng och oavgjort ger 15 bonuspoäng.

Kl 20.00 ikväll började Robin Ilhammar spela i den tredje kvalomgången. Inför det sista kvalpasset så var Ilhammar i ledning. Topp 16 går vidare till steg 2 imorgon.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   24 januari 2024 19:36