Nora Johansson etta i Round Robin - klar för kvartsfinal i Youth World Cup

Nora Johansson är klar för kvartsfinal i Youth World Cup i Lima, Peru. Hon blev etta i Round Robin och vann alla matcher förutom en.
– Det känns bra att bli etta. Det var det jag siktade på, säger Nora Johansson.

 

 

Nora Johansson övertygade stort i matchspelet i Round Robin över 15 serier. Det var totalt 13 tjejer med i matchspelet men de genomförde två serier extra för att allt skulle stämma med spelupplägg och poängräkning. För varje seger i matchspelet fick man 30 bonuspoäng och vid oavgjort 15 poäng. Den första och fjärde serien spelade Nora Johansson utan någon motståndare och just i den fjärde serien kom hennes högsta slagning för dagen då hon fick ihop 243 poäng. Bonuspoängen rasslade in för henne i matchspelet och hon ledde med 50 pinnar efter fyra serier.

Det var Ning Tay som var närmast i resultatlistan och Singapore-spelaren var även uppe i ledning en period i början av spelpasset samt när sex och sju serier var avverkade. I åttonde serien möttes Johansson och Tay och där vann Nora en jämn match med 237-233. Sedan ångade svenskan på och utökade ledningen. Enda smolket i Johanssons glädjebägare var förlustmatchen i den elfte serien mot Sawsan Mohammad från Kuwait. Mohammad slutade näst sist i matchspelet men lyckades besegra Johansson med 194-180. Johansson kom snabbt igång igen och radade därefter upp fyra ytterligare vinster. Hon fick totalt ihop 3620 poäng och vann matchspelet med stor marginal före Ning Tay som kom upp i 3442 poäng.
– Jag täckte rutor och spelet kändes bra förutom i förlustmatchen där jag kom lite fel på det. Imorgon i kvartsfinalen gäller det att hitta rätt direkt, säger Nora Johansson.

Förbundskapten Robert Andersson:
– Nora gjorde en riktigt fin insats och det är tydligt att hon har det mest effektiva slaget av alla tjejer i mästerskapet. Dock var vi kanske lite fega i början och hade något för lite yta på klotet. Efter fem serier så började vi hitta spelet mer och sedan var det bara att trumma på. Vi fokuserade på ett slag i taget och tänkte inte så mycket på motståndet.

Elena Weinstok, Costa Rica, blev trea på 3395. Jenna Stretch, USA, knep den sista slutspelsplatsen och blev åtta med 20 poäng mer än Yumi Yuzuriha från värdnationen Peru. I kvartsfinalen i U21-mästerskapet ställs Nora Johansson mot Jenna Stretch. Matchen börjar kl 14.00 imorgon. Slutspelsmatcherna spelas i bäst av tre serier.
– Jag ser positivt på våra chanser imorgon. Det blir lite mer slumpmässigt när det är en kortare distans men det känns fint att vi har ett bra spel med oss till slutspelet, säger Robert Andersson.

Robin Ilhammar började spela vid 21.00 (svensk tid) i killarnas Round Robin.

Resultat

Livestream

Program fredag 26 januari Youth World Cup

14.00 Topp 8 kvartsfinaler tjejer och killar - bäst av 3 serier

16.00 Semifinaler tjejer och killar - bäst av 3 serier

18.00 Final och bronsmatch - tjejer och killar - bäst av 3 serier

19.30 Medaljceremoni

Linus Wirén   25 januari 2024 20:42