Nominera din eldsjäl inom svensk bowling till Årets Eldsjäl

Nu är det dags att nominera eldsjälar igen. Årets Eldsjäl, som är en del av ideella Folkspel, öppnar upp för ännu ett år.
– I en idrott som bygger på ideellt arbete är eldsjälarna oerhört viktiga, säger SvBF:s generalsekreterare Peter Hodor.

Varje vår arrangeras Årets Eldsjäls galakväll av Folkspel. På den prisas och hyllas en rad ideella eldsjälar i vårt land. Kommande gala ska hållas på Cirkus i Stockholm den 15 maj.
Men redan nu är det dags att börja nominera eldsjälar i kategorierna ledare, inkludering och hälsa.
– Föreningslivet förtjänar att lyftas fram för allt det goda som görs, ofta i det tysta och bortom de stora rubrikerna. Skänk en tanke till alla de människor som dagligen engagerar sig för att göra Sverige bättre för alla, säger Carina Olofsson.

Det svenska föreningslivet är helt unikt med sina ideella föreningar och organisationer och med hundratusentals ideella ledare. Det skulle kosta samhället runt 20 miljarder kronor per år att anställa alla de som vecka efter vecka arbetar ideellt.
– Lyft fram någon person som har betytt extra mycket för dig, din förening eller organisation. Skriv en bra motivering – så kanske det blir just den personen som blir finalist, säger Carina Olofsson.

Svenska Bowlingförbundet har länge varit en stark medlem av Folkspel vilket syns på försäljningssiffrorna år efter år.
– För många av våra föreningar så är överskottet från Folkspel en stor del av föreningens intäkter. Genom dessa medel kan våra föreningar utvecklas och tillhandahålla en bättre verksamhet, säger Peter Hodor, generalsekreterare på Svenska Bowlingförbundet, och han fortsätter:
– I en idrott som bygger på ideellt arbete är eldsjälarna oerhört viktiga. Det är de som ser till att våra barn och ungdomar kan få en meningsfull sysselsättning och de fungerar också som inspirationskälla för framtida ledare. Utan eldsjälarna skulle vi inte vara den folkliga idrott som vi är i dag.

Nomineringen för Årets Eldsjäl har öppet från 8 september till 31 oktober.

Läs mer här. 

Linus Wirén   13 september 2022 12:50