Kim Bolleby och Jesper Svensson vidare till matchspel i USBC Masters

Kim Bolleby och Jesper Svensson är vidare till matchspel i USBC Masters. Kim Bolleby slutade på 33:e plats i kvalet med 3253 över 15 serier och Jesper Svensson kom på 46:e plats med 3223 poäng.

Kim Bolleby och Jesper Svensson kom inom topp 64 och är vidare till dagens matchspel i USBC Masters. Tyvärr är det slutspelat i Majortävlingen för Karl Wahlgren och Martin Larsen. Inför sista kvalomgången låg Karl Wahlgren på 44:e plats men han hade det tyngre i sista kvalomgången och slutade på 76:e plats och missar matchspelet. Martin Larsen kom på 117:e plats.

Kim Bolleby ställs mot Dom Barrett i första omgången av matchspelet. Matchen börjar kl 16.00 (svensk tid).
– Det känns skönt att vara vidare. Jag har bowlat bra men inte fått till det under de första tävlingarna på touren. Jag har rättat till lite tekniska detaljer som strulat så det känns skönt att det klickar. Jag mötte Barrett rätt många gånger förra året. Det gäller att göra tio bra rutor per serie så får vi se om det är tillräckligt.
Är det något du fokuserar på extra i spelet?
– Jag jobbade med en tränare precis innan Masters om svinglinjen och att förlänga släpprörelsen. Det är mina två fokuspunkter, säger Kim Bolleby.

Jesper Svensson får ta sig an Anthony Neuer i första matchen i matchspelet kl 18.30. Matcherna spelas över tre serier och den som har högst totalpoäng vinner. 

Jesper Svensson om kvalet och om kommande matchspel:
– Kvalet var en prövning rent mentalt. Mitt spel var ganska stabilt men det blev inte några riktigt höga serier. Det gjorde att jag inte fick något riktigt andrum utan behövde hela tiden vara på tårna.
Vad säger du om att möta Antony Neuer nu?
– Det blir en tuff uppgift. Han spelade väldigt bra igår kväll under sitt sista kvalpass och det blir intressant med ett möte med en annan vänsterhänt. Jag behöver vara lite aggressivare i spelet i jakten på högre serier, men samtidigt måste man värdera vart matchen tar vägen. Det är viktigt att ta snabba beslut.

Om man skulle förlora en match har man ändå fortsatt chans att nå stegfinal genom “Elimination Bracket”. Två matcher väntar under torsdagen oavsett hur det går, men om man skulle förlora även i “Elimination Bracket” så är man utslagen. 

Resultat och mer info 

Livestream

Livescore

Linus Wirén   30 mars 2023 15:08