Kevin Melin och Noel Haglund Torgersen vann killarnas barometerfinaler i SYT

Kevin Melin tar hem killarnas barometerfinal i U23-klassen och Noel Haglund Torgersen vinner U18-finalen i Swedish Youth Tour 2023.

Både på tjej- och killsidan blev det AIK-segrar i U23-klasserna. Nicole Layrisse vann på tjejsidan och bland killarna så segrade Kevin Melin på hemmaplan i Bowl-o-rama. Melin var etta inför Round Robin och utökade sin ledning under matchspelet och vann barometerfinalen på ett övertygande sätt på 2810 poäng. Tvåa blev Joel Lothigius, BK Kaskad, med 2639p.
– Det känns riktigt bra och extra gott att vinna i sin hemmahall. Jag har bra koll på banorna vilket var en fördel. Det var viktigt att få med sig ett bra resultat från de första 6 serierna och jag lyckades hålla fokus från start och hela tävlingen igenom. Jag har inte presterat så bra under deltävlingarna i Swedish Youth Tour så det var skönt att jag lyckades vinna idag istället. Formatet med halva serier under deltävlingarna har inte passat mig särskilt bra och det funkade mycket bättre när det var hela serier i finalen, säger Kevin Melin.
Hur har det annars varit att spela årets tour?
– Det har varit riktigt kul. Speciellt umgänget vid sidan av spelet samt den träning som touren ger.

Melwin Nielsen, Team Clan BK, blev trea i U23-klassen på 2599 poäng.

I U18-klassen blev det desto jämnare kamp om segern. Inför Round Robin låg Noel Haglund Torgersen på tredje plats men han klättrade i resultatlistan under matchspelet. Inför den sista utjämningsserien ledde Robin Noberg men han fick inte spelet att stämma i den avslutande serien och han slutade trea. Istället var det Albin Gullstrand och Noel Haglund Torgersen som skulle göra upp om segern och det blev en riktig rafflande avslutning. Till sist stod Noel Haglund Torgersen som segrare med endast två poäng mer än tvåan Albin Gullstrand.
– Det känns otroligt skönt och speciellt efter all träning jag lagt ned. Jag har spelat alla deltävlingar och det har varit lite sisådär i finalspelet men idag i barometerfinalen satt verkligen spelet, säger Noel Haglund Torgersen.
Vad säger du om avslutningen?
– Det blev väldigt spännande. I tionde rutan kände jag inte att jag fick till mina slag på bästa sätt. Samtidigt så hade de andra otur och det gick ändå vägen för mig. Det är svårt att beskriva det men jag rankar den här segern väldigt högt.

Topp 3 U18 killar
1. Noel Haglund Torgersen, BK Skrufscha - 2729p
2. Albin Gullstrand, Team Pergamon BC - 2727p
3. Robin Noberg, Stureby BK - 2714p

Topp 3 U23 killar
1. Kevin Melin, AIK BK - 2810p
2. Joel Lothigius, BK Kaskad - 2639p
3. Melwin Nielsen, Team Clan BK - 2599p

Resultat

Linus Wirén   29 december 2023 21:12