Jesper Svensson vann Svan´s Tak Masters - revansch från förra året

Det blev ett reprismöte på förra årets final då James Blomgren och Jesper Svensson återigen gjorde upp om segern i Svan´s Tak Masters under söndagen. Jesper Svensson tog revansch från förra året och vann finalen i Markaryd.
– Det var en välspelad final och det var skönt att lyckas den här gången, säger Jesper Svensson.

Svan´s Tak Masters bjöd på ett riktigt starkt startfält där Team Sweden herr samlades för att spela tävlingen. Väl i final var det likt förra året landslagsstjärnorna James Blomgren och Jesper Svensson som gjorde upp om titeln. Jesper Svensson tog revansch från förra året och vann årets upplaga av Svan Tak Masters
– Det är alltid en bra värdemätare att spela en sådan här tävling. Det var ett roligt finalformat och en utmanande oljeprofil så det känns bra. Med tanke på att det var en tuffare oljeprofil så kom taktik in i bilden på ett annat sätt och där kände jag att jag hittade rätt, i alla fall under finaldagen, säger Jesper Svensson.

I kvalet var James Blomgren starkast och han toppade det på 1433 poäng, tätt följd av Pontus Andersson på 1431 poäng. Jesper Svensson blev fyra i kvalet på 1387 poäng. Topp 16 avancerade till finalspelet. De fyra främsta från kvalet var direkt klara för det tredje steget. I de tre första finalstegen spelades matcherna i bäst av fem serier. I steg fyra samt finalen var det bäst av en serie som gällde. I det fjärde steget fick Svensson och Blomgren sällskap av Kaskad-duon Robin Hultsten och Filip Wilhelmsson. Svensson och Blomgren var starkast i steg fyra och var klara för final medan Hultsten och Wilhelmsson slutade på delad tredjeplats i tävlingen.
– Matchspel är roligt och lite annorlunda så det var kul att vi fick spela flera matcher. Det blir väldigt utslagsgivande när det är bäst av fem serier. Banorna förändras och det gäller att vara på tårna, säger Svensson som sedan vann finalen över James Blomgren med 257-235. Det var tredje året i rad som Jesper Svensson var framme i final i Markaryd och han vann även tävlingen 2021.
– Vi lyckades göra banparet relativt gynnsamt under inspelningen så jag visste att det skulle krävas en hög serie i finalen. Men det är så det ska vara och det var en välspelad final. James kommer alltid vara en tuff motståndare så det var skönt att lyckas den här gången.

Förbundskapten Robert Andersson instämmer om att det var en välspelad final och han tyckte att det var en givande helg tillsammans med Team Sweden.
– Jag är nöjd med helgen. Det blev en högklassig final mellan Jesper och James. De har bra koll på hallen. James gjorde ett litet misstag som blev avgörande i finalen medan Jesper var fläckfri. Det var en lite längre profil i tävlingen vilket gör att det inte är lika gynnsamt att spela med purple hammer. Då är det fördel för de lite äldre spelarna och Jesper och James är duktiga på att bygga upp banan så att det passar dem på ett bra sätt i matchspelet.


Topp 3 i Svan´s Tak Masters:
1. Jesper Svensson, Team Pergamon BC
2. James Blomgren, Team Alingsås BC
3. Robin Hultsten, BK Kaskad
3. Filip Wilhelmsson, BK Kaskad

Fler resultat

Linus Wirén   13 november 2023 10:07