Jesper Svensson vann sin 11:e PBA-titel

Jesper Svensson vann i natt The Storm Cup: PBA David Small´s Championship. Det är Svenssons elfte PBA-titel.
– Det känns superskönt att vinna, säger Jesper Svensson

Jesper Svensson storspelade i PBA-tävlingen som avgjordes i bowlingcentret JAX 60 i Jackson, Michigan och han hade ledningen efter varje omgång. Efter grundomgångens 12 serier ledde han med 90 poäng.
– Det är en skräckblandad förtjusning att leda så stort för man är jagad av alla. Men jag försökte bara fokusera på mitt egna spel, säger Svensson. 

Han avancerade som etta till stegfinalen för topp fyra med 4932 poäng. I titelmatchen besegrade han Patrick Hanrahan från USA med 248-216 och fick ta emot segerpokalen och 20 000 dollar.
– Det är glädje och lättnad. Det känns som man har allt att förlora när man leder men jag lyckades ha en hög spelnivå under hela tävlingen, säger Svensson som menade att han var osäker var han stod spelmässigt inför tävlingen.
– Jag har haft en svajig uppladdning och fick inte till spelet vid US Open. Jag vet ändå att säsongen är lång och försökte utnyttja förra veckan till att komma in i det. Jag är glad att spelet stämde så bra nu och att jag kunde ta tillvara på det.

Det var Jesper Svensson elfte titel på den amerikanska proffstouren. Den senaste PBA-titeln vann Pergamonspelaren i mars 2020 vid PBA Roth/Holman Doubles tillsammans med Kyle Troup. Nästa tävling på PBA-touren för Jesper Svensson blir The Storm Cup: David Small´s Kokomo Championship som spelas den 14-16 februari. Svensson menar att segern ger bra självförtroende till kommande tävlingar.
– Det här ger energi och det är gott att veta att jag fortfarande har förmågan att vinna mot de allra bästa när allt klickar för mig.

Topp 4
1. Jesper Svensson
2. Patrick Hanrahan
3. Nicholas Pate
4. Dom Barrett

Resultat

Linus Wirén   10 februari 2022 10:45