James Blomgren till EM-Semifinal!

Till sist så blev det en svensk som tog sig vidare till semifinal i singelspelet i EM! James Blomgren tog fram den stora vänstersläggan och trots en lite sämre inledning så lyckades James få ihop 1425 och tog sig vidare till seminfinal. Även Pontus Andersson spelade bra och det var sånär att vi fick 2 svenskar vidare

Där satt den! I dagens squad 3 i singelspelet  i EM i Frankrike så lyckades Sverige till sist få med sig en spelare till finalspelet! James Blomgren inledde starten med att slå 185 i första serien. Där och då var det kanske inte helt självklart att det skulle bli så bra. Men han återhämtade sig genast i andra serien med 279, och därefter flöt det på bra för James som avslutade med 247 och 249 för att klättra hela vägen upp till en andra plats i kvalet. James får därmed möta Evangelos Krizinis från Grekland i semifinal. Semifinalen spelas över en serie och startar 14.45

Det var dock riktigt riktigt nära att vi fick med oss två svenskar till semifinalspelet. Pontus Andersson spelade även han mycket bra och inför sista serien var Pontus fortfarande med, men ett par sämre slag i sista serien ställde till det och till slut fick Pontus ihop 1414, endast 4 poäng ifrån fjärdeplatsen som hade gett semifinalplats till honom också. Men en 6'e plats för Pontus är inte att förringa, det lovar gott inför fortsättningen.

-Det är lite blandade känslor, säger Förbundskapten Robert Andersson. Jag är glad för James skull men samtidigt är det tråkigt för Pontus som är med hela tiden och är så nära att komma med han också.
-Nu ska vi bara få i oss lite energi och ladda om, sen är det tillbaka till banorna igen

Den andra semifinalen spelas mellan kvalsegrare Tim Stampe från Danmark och Jord Van Weeren från Nederländerna, som med nöd och näppe lyckades hålla sig på fjärdeplatsen. 

14.45 är det alltså dags för James Blomgren att kliva på banorna igen och slåss om ett EM-guld. Missa inte det! Vinnarna i de båda semifinalerna spelar sedan final som är planerad att starta 15.30.

Pontus
Pontus Andersson och James Blomgren

Resultat

Livestream

Livescore

Christian Holmén   10 juni 2023 13:39