Ing-Marie Billgren utsedd till årets paraledare 2023

Ing-Marie Billgren från BK Skoj har utsetts till årets paraledare 2023 av Svenska Bowlingförbundet. I samband med banketten vid Action Jubal förra helgen fick hon ta emot priset.

Priset årets paraledare instiftades 2022 av Svenska Bowlingförbundet för att uppmärksamma det fantastiska jobb som engagerade ledare och eldsjälar lägger ned runt om i landet.

I samband med banketten under Action Jubal stod det klart att Ing-Marie Billgren från BK Skoj i Tollarp utsetts till årets paraledare 2023. Ing-Marie Billgren grundade BK Skoj i Tollarp 1987 och hon har ett stort engagemang i klubben än idag. Hon har även varit verksam i Svenska Bowlingförbundet, Skånes Bowlingförbund och tidigare ledare för bowlinglaget i Special Olympics World Games. 

Utdrag ur motiveringen årets paraledare 2023:
Ing-Marie har under många år varit aktiv och drivande inom parabowlingen som tränare och styrelsemedlem både på förbunds- och distriktsnivå. Med sitt engagemang har hon skapat en para-serie i Skåne som är väldigt uppskattad bland spelarna då den skapar glädje och gemenskap. Ing-Marie har varit en drivande ledare i BK Skoj och tar även med spelare från andra klubbar på tävlingsresor. Ing-Marie är en ledare som alltid finns där för sina bowlare, stöttar och uppmuntrar.

Bild från prisutdelningen. Ing-Marie Billgren längst till vänster tillsammans med några av de andra ledarna som var nominerade till priset: Jeanette Larsson, Mikael Engström och Kurt “Jubal” Lundqvist.

Foto toppbild: Special Olympics Sweden

Årets Paraledare:
2023 Ing-Marie Billgren, BK Skoj
2022 Birgitta Persson, BK Tranan

 

Linus Wirén   22 november 2023 10:46