Guld och silver i All Event i junior-EM

Kevin Melin vinner guld i All Event vid sitt första junior-EM. På prispallen fick han sällskap av Carl Eklund som tar silver.
– Fantastiskt att vi lyckas ta både första- och andraplatsen, säger Kevin Melin.
 

I All Event räknas alla 18 kvalserier över de olika distanserna in. Inför dagens singelkval låg Kevin Melin på fjärdeplats i All Event. Melin plockade placeringar i squad 2 och när allt var färdigspelat så stod det klart att han tagit guldet. AIK-spelaren gör sitt första junior-EM och fick ihop 4138 poäng över de 18 serierna i All Event.
– Det känns helt underbart. All Event väger lite extra tungt då det är vad man har presterat över hela mästerskapet. Jag har lyckats hålla bra fokus hela vägen och varit i min bubbla, säger Kevin Melin. 
Hur mycket koll hade du på hur du låg till i All Event under dagens spel?
– Efter varje serie kollade vi resultaten och jag tycker det var skönt att ha koll på siffrorna.

Carl Eklund låg på sjätte plats inför dagens singelkval och gjorde en stark upphämtning. Han fick ihop 4078 poäng över 18 serier och tog silvret i All Event.
– Det är skönt att kämpa sig upp och ta silvret. Samtidigt är det lite jobbigt att inte lyckas vinna guldet. Jag tog lite felbeslut i tredje serien och låg långt efter men jag är väldigt stolt över mina tre sista serier. Med ren och skär vilja lyckas jag komma tillbaka. Det är väldigt gott att det i alla fall är en annan svensk som tar guldet. 

Kevin Melin och Carl Eklund spelade tillsammans vid samma banpar under singelkvalet.
– Det är fantastiskt att vi är två svenska spelare som lyckas ta både första och andraplatsen i All Event. Det var lite speciellt att vi spelade ihop när vi låg så nära varandra poängmässigt. Men vi spelade som ett lag, peppade varandra och löste det på ett bra sätt, säger Kevin Melin som tagit två guld och ett silver hittills i junior-EM. 

Robin Noberg var också nära att nå en pallplats men slutade på fjärde plats med 4059 poäng. Bronset tog Nicolas Carter från Danmark med 4071 poäng. Nicolas Carter vann även singeldistansen efter finalseger mot Mathias Danielsen Otting. Ingen av de svenska spelarna gick vidare till semifinal i singel. Kevin Melin blev femma och var endast nio poäng från fjärdeplatsen. Carl Eklund kom på sjätte plats.
– Det var inte långt ifrån och det går att hitta de pinnarna som saknades ganska enkelt. Vi var för långsamma i förflyttningarna vid bytena mellan banorna. Samtidigt så var det flera spelare som slog väldigt högt idag och ökade väldigt mycket jämfört med tidigare distanser, säger Moa Ekström. 

Alla fyra svenska killarna är dock vidare till Masters som avgörs på söndag. Totalt har Sverige åtta medaljer, fyra guld och fyra silver.

Imorgon är det tjejernas tur att spela singel. Elin Bergqvist och Maja Engberg inleder i squad 1 kl 09.00. Kl 13.15 är det dags för Elissa Mehmet och Kajsa Samuelsson i squad 2. De fyra främsta går vidare till semifinal. De sex serierna i singelkvalet är de avslutande serierna i All Event. Kajsa Samuelsson leder just nu All Event på 2494 poäng och är elva poäng före tvåan Tiiamari Laukkanen från Finland. Elissa Mehmet är på åttonde plats med 2320 poäng. De 24 främsta i All Event går även vidare till Masters som avgörs på söndag och i nuläget är alla fyra svenska tjejer inom topp 24. 

Resultat

Linus Wirén   07 april 2023 17:45