Finalen av SLLM 1 Lane By Boxer spelades igår - Robert Stålcrona och Kris Prather segrade

Igår spelades finalen av SLLM 1 Lane By Boxer i Helsingborg. Åtta spelare hade kvalat in och fick bilda dubbelpar med ett PBA eller PWBA-proffs. Robert Stålcrona, BK Virveln, segrade tillsammans med Kris Prather. Theo Stéen, BKF Falkenberg, och Jesper Svensson blev tvåa.

Som en del i uppladdningen till Storm Lucky Larsen Masters arrangerades SLLM 1 Lane By Boxer i runt 20 hallar i landet. I kvalet var det en spelare per bana samt att de spelade på samma bana alla sju serier. Tävlingen genomfördes på en ganska utmanande profil och spelades på samma profil i alla hallar. Handikappet var högst 20 poäng per serie.

Kvalet höll på till den 1 maj och topp åtta avancerade till gårdagens stora final i samband med SLLM i Olympia Bowling. Utslagsmatcher stod på programmet. Robert Stålcrona/Kris Prather avancerade till final och ställdes där mot Theo Stéen/Jesper Svensson. Finalen blev jämn och rafflande. Till sist lyckades Stålcrona/Prather ta hem segern efter att ha avgjort i sista rutan.
– Det blev en härlig kväll och det kändes som att spelarna som kvalat in tyckte att det var riktigt häftigt att spela med proffsen. Planen är att köra SLLM 1 Lane By Boxer nästa år också men vi kommer nog att slipa lite på konceptet, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig för SLLM.


Theo Stéen och Jesper Svensson

Stämningen var på topp vid Olympia Bowling igår och vid sidan av spelet var bland annat den spanska DJ:n och bowlaren Lluis Montfort på plats och det bjöds även på livemusik.


DJ Lluis Montfort Rife

Markus Jansson toppar fortfarande kvalet i Storm Lucky Larsen Masters på 1480 poäng. Jesper Svensson har avancerat till en andraplats då han slog 1461 i tisdags. John Faragalla är trea på 1415.

Följande spelare från kvalet avancerade till final i SLLM 1 Lane By Boxer:
Melwin Nielsen, Team Clan
Theo Stéen, BKF Falkenberg
Viktor Albihn, BKF Falkenberg
Peter Hellström, Team Clan
Torbjörn Nilsson, Höganäs BC
Sebastian Persson, IS Göta
Erik Uhlin, BK Team Kungsbacka
Robert Stålcrona, BK Virveln

Proffsen som var med i dubbelfinalen:
Jesper Svensson
Kris Prather
Anthony Simonsen
Verity Crawley
Sean Rash
Francois Lavoie
Kyle Troup
Tom Hess

Mer om SLLM 1 Lane By Boxer här. 

Resultat Storm Lucky Larsen Masters

Linus Wirén   07 september 2023 19:31