Dags för Skånestafetten i Eslöv - flera landslagsprofiler på plats

Imorgon är det dags för ungdomstävlingen Skånestafetten som spelas i Eslövs bowling. Det blir första gången sedan pandemin som lagtävlingen arrangeras och flera landslagsspelare kommer att vara på plats.

Tävlingen spelas vanligtvis en gång om året i olika hallar i Skåne. Eslöv skulle vara värd för tävlingen 2020 men den blev då framflyttad på grund av pandemin. Två år senare är det så dags för dem att arrangera stafetten tillsammans med Skånes bowlingföretagare. Totalt kommer 80 spelare vara med över 20 lag.
– Det ska bli väldigt kul och det handlar om att ungdomarna ska få en rolig dag tillsammans, säger Serdar Mehmet som är ordförande i Skånes bowlingföretagare och driver hallen i Eslöv.

Alla lag förutom ett från Tingsryd kommer från Skåne. I varje lag ingår fyra spelare där alla kör tre serier var. En spelare i taget likt en stafett och sedan är det nästa spelares tur. Det är blandad ålder på spelarna där de äldsta är 18 år och de yngsta 7 år.

Under lördagen kommer flera spelare från Team Sweden dam och herr att vara på plats. De kommer kolla och peppa ungdomarna när de spelar och sedan kommer det vara en lottning där några av ungdomarna får möjlighet att spela tillsammans med landslagsspelarna.
– Vi vill slå på stort nu efter pandemin när det var så längesedan tävlingen genomfördes. Det är superhäftigt att så många landslagsspelare kommer att vara på plats. För många av ungdomarna är spelarna deras idoler så det kommer bli minnesvärt, säger Serdar Mehmet.

Följande landslagsprofiler kommer att vara på plats:
Anna Andersson
Sandra Andersson
Cajsa Wegner
Jenny Wegner
Rasmus Edvall (IS Göta, ej med i Team Sweden just nu)
Martin Larsen
Martin Paulsson (Kulladals BS, tidigare landslagsprofil)
Karl Wahlgren

På Svenska Bowlingförbundets Instagram @swebowl kommer Cajsa Wegner köra stories från stafetten.

Linus Wirén   29 april 2022 14:09