Dags för Action Jubal till helgen - “tävlingen skapar en god gemenskap”

En av årets höjdpunkter inom parabowlingen är Action Jubal. Till helgen är det dags för tävlingen som i år spelas i Karlstad. Runt 250 spelare är i nuläget anmälda och anmälan är fortfarande öppen.
– Det ska bli väldigt roligt. Vi har fler spelare anmälda än förra året, säger Johanna Svenungsson, verksamhetsutvecklare inom parabowling på Svenska Bowlingförbundet. 

För att få plats med fler startande spelas Action Jubal år i två hallar i Karlstad. Klasserna med Gotlandsränna spelas i Nöjesfabriken och övriga klasser genomförs i X-näshallen. Totalt är runt 250 spelare anmälda vilket är fler än förra året.
– Det är kul att vi har med flera föreningar i år som inte var med förra året. Avståndet för föreningarna påverkar mycket. Vi har även en del som tycker det blir för långt att åka i år och tyvärr avstår denna gång, säger Johanna Svenungsson.

Action Jubal har klasserna A-D dam och herr samt två rännklasser där det är en gemensam klass för damer och herrar. Kvalet spelas över fyra serier. De tre främsta i klass A-D går vidare till final. I finalen spelar damerna och herrarna i varsin klass och handicap tillämpas. De två främsta från varje rännklass går vidare till finalspelet och där är det en gemensam dam- och herrklass.

Maria K. Årberg är tävlingsledare tillsammans med Mikael Engström.
– Vi ser fram emot helgen i Karlstad och det ska bli väldigt roligt att träffa alla spelare från runt om i landet, säger Maria K. Årberg.

Team Sweden Para kommer att spela tävlingen vilket är ett kriterium för att vara med i teamet. Tävlingsledarduon Årberg/Engström är även förbundskaptener för Team Sweden och kommer ha det fullt upp under helgen.
– Vi har otroligt många bra bowlare i Sverige och vi får många förfrågningar om vad som krävs för att komma med i Team Sweden Para. Vi kommer kolla in många spelare under helgen, säger Årberg.

På lördagskvällen arrangeras en bankett dit 150 deltagare är anmälda och en DJ kommer att vara på plats och spela.
– Många gillar att tävla men det handlar inte bara om att prestera. Action Jubal är ett fint tillfälle att umgås, träffa nya vänner och tävlingen skapar en god gemenskap, säger Johanna Svenungsson.

Det finns platser kvar till Action Jubal och anmälan är öppen hela vägen till tävlingsstart.

Anmälan och mer info 

Linus Wirén   08 november 2023 07:02