Carl Eklund är klar för topp 8 i Europacupen

Carl Eklund slog 1922 poäng på dagens åtta serier och var bäst i spelpasset. Han är totalt tvåa med 7381 poäng över 32 serier.
– Det var helt klart mitt bästa pass hittills i tävlingen, säger Carl Eklund.

Carl Eklund stod för en stark insats under fredagsförmiddagen och klättrade upp till en andraplats i totalställningen. Han är 28 poäng före Hadley Morgan, England, som är trea. Mats Maggi, Belgien, leder på 7443p.
– Det känns bra. Jag släppte gasen lite i sista men annars var det ett väldigt bra block. Robban och jag tog det lugnt och metodiskt och vi lät banan komma till oss. Istället för att ta risker så flyttade vi oss långsamt och tog det slag för slag. Jag körde backspel fram till slutet av andra serien och sedan bytte jag till spel på höger. Det var skönt att jag inte var för envis och att jag var öppen för förändring, säger Carl Eklund.

Imorgon avgörs Europacupen. Kl 09.00 är det dags för topp åtta och därefter går de fyra främsta vidare till semifinal.
– Det känns som att jag har lite momentum inför morgondagen. Målet är helt klart att klara mig till topp fyra.

Robert Andersson om Eklunds spel:
– Carl fick en lite trögare start men sedan gör han det otroligt bra och det blev en riktig strikefest. Det är bara att fortsätta på samma sätt imorgon och det gäller att vi ser till att vi inte sätter oss i någon jobbig situation.

Program lördag 28 oktober
09.00-10.45 topp 8 damer och herrar - 4 serier
11.30-13.00 semifinaler damer och herrar - bäst av 3 serier
13.00-14.30 Final damer och herrar - bäst av 3 serier

Resultat

Linus Wirén   27 oktober 2023 14:25