Bowlingglädje när Åkeshov och Uddevalla slog till med strikefester

Förra helgen genomfördes Strikefester i Åkeshovs Bowling Center och Uddevalla bowlinghall. Arrangemangen är en del av Strikejakten och bowlingglädjen var stor bland barnen.
– Det var en fantastisk stämning och så mycket energi under dagen, säger Annika Grönvall från Åkeshovs Bowling Center.

Den första Strikefesten genomfördes i mars i New Bowl Center Gullmarsplan där flera föreningar som är anslutna till Strikejakten deltog. Träningskonceptet vänder sig till barn 7-12 år. Förra helgen var det dags för Åkeshovs Bowling Center att stå värd för en Strikefest. Det blev en fullträff där spelare från BK Brio i Nyköping, Åkeshovs Bowling, Bromma Bowlers och Nynäshamn deltog. Totalt var 23 barn med.
– Det var en superbra dag. Trots att det var i mitten av december och sent på terminen så var det väldigt fin uppslutning, säger Annika Grönvall som driver Åkeshovs Bowling Center och är ledare.


Tävlingar och bowlingutmaningar vid Strikefesten.

Strikefesten höll på i fyra timmar. På schemat stod bakersmatcher, olika bowlingutmaningar och lekar, musikquiz samt fika.
– Det blev fyra maxade timmar. Det var kul för barnen att få mötas i en så stor grupp och få träffa bowlare från olika klubbar.
– Det här är ett perfekt sätt för barnen att få känna på tävlingsmomenten i bowling. Det blir en lägre tröskel att vara med på en Strikefest där man spelar med hallklot och tävlar i lag jämfört med att spela andra tävlingar. Det är inga hinder och alla är välkomna. Barnen kan skapa nya kontakter och när det väl är dags att spela andra tävlingar så känner de igen varandra. Vi ser fram emot att köra en Strikefest nästa termin igen.

Gänget som var med vid Strikefest i Åkeshovs Bowling Center.

I Åkeshovs bowling har de barn och ungdomsträningar två gånger i veckan. För de yngre är träningverktygen i Strikejakten ett återkommande inslag och Grönvall är positiv kring konceptet.
– Strikejakten är ett fantastiskt träningsverktyg. Jag är även fotbollstränare och där finns det färdiga koncept med övningar och målbilder. Det är väldigt bra att vi har det inom bowlingen nu också så att man inte behöver uppfinna hjulet på nytt. Det är en bra bas att stå på när man ska börja hålla i barn- och ungdomsträningar.

I Uddevalla bowlinghall genomfördes också en Strikefest där 14 barn var med. De körde det kombinerat med julavslutning.
– Det var jättetrevligt och det verkade som att alla tyckte att det var superkul. Vi fick några avhopp på slutet och vi blev några färre än planerat, säger Ulrika Börjeson Heuvelman som är ledare i Uddevalla.


Strikefest och julavslutning i Uddevalla. 

Strikejakten har fått ett fint genomslag i Uddevalla och det är bra uppslutning på deras onsdagsträningar.
– Vi har kört i 1,5 år och runt 24 barn är med på träningarna. Det har funkat väldigt bra och de tycker att det är väldigt roligt.

Linus Wirén   20 december 2023 17:21