Annie Jonsson ny utbildnings- och systemansvarig hos Svenska Bowlingförbundet

Svenska Bowlingförbundet är glada att kunna välkomna Annie Jonsson som ny utbildnings- och systemansvarig.
– Det känns kul och jag är väldigt peppad, säger Annie Jonsson.

Annie Jonsson började tjänsten den 5 december och Svenska Bowlingförbundets generalsekreterare Peter Hodor är glad över rekryteringen.
– Annie kommer med sin nyfikenhet och engagemang göra att vi tar ett ordentligt tag med att vidareutveckla Idrottens utbildningsplattform och vår utbildningsverksamhet i stort. Det finns mycket potential inom utbildningsverksamheten som vi nu kan lägga mer resurser på än vi haft möjlighet till tidigare. Utöver det så har vi nu även möjlighet att vidareutveckla BITS i snabbare takt, säger Peter Hodor.

Annie Jonsson har en bowlingbakgrund i BK Högland och började spela när hon var tio år. Hon är från Nässjö och gick sedan på Riksidrottsgymnasiet. Efter gymnasiet slutade hon med bowlingen.
– Det har hänt mycket inom bowlingen sedan jag lämnade sporten, många spännande aktiviteter och roliga initiativ har genomförts, säger Annie Jonsson.

Annie Jonsson har en utbildning inom Idrottsvetenskap med fokus på idrottspsykologi från Högskolan i Halmstad. Idag bor hon i Jönköping och är glad över att vara tillbaka inom bowlingen
– Det är en idrott jag alltid tyckt varit rolig att följa och utöva. Det känns kul att få möjlighet att jobba med bowling nu och få vara med och göra förändringar.

Hon menar att hon har god nytta i tjänsten av att hon själv har spelat mycket bowling.
– Jag kan relatera till flera delar inom sporten och vet vad bowlarna pratar om.

Inom utbildningsverksamheten blir det den närmsta tiden fokus för Annie att sprida idrottens utbildningsplattform bland förbundets medlemmar samt att producera fler utbildningar.
– Det gäller att det blir naturligt för spelare och ledare att dyka in i plattformen. Det är viktigt att skapa intresse för utbildningarna och det ska finnas något för alla. Jag hoppas att många tar chansen att utbilda sig framöver och på så sätt kan vi tillsammans föra bowlingen framåt, säger Annie Jonsson.

Tjänsten är ett vikariat och Annie Jonsson är anställd till och med 31 december 2023.

Johan Ekström har tidigare varit ansvarig för utbildningsverksamheten ihop med områdena rekrytering och utveckling. Ekström kommer framöver att vara fortsatt ansvarig för rekrytering och utveckling samt för projektstödet.

Kontakt Annie Jonsson: 

Mail: annie.jonsson@swebowl.se

Tel: 08-699 60 32 

Linus Wirén   15 december 2022 07:00