Anna Andersson 2:a i kvalet och Joline Persson Planefors 55:a - båda vidare till matchspel i Queens

Anna Andersson kom tvåa i kvalet i Queens och Joline Persson avancerade till 55:e plats i den sista kvalomgången och är också vidare till matchspel i majortävlingen. 

Anna Andersson fortsatte att övertyga i den tredje kvalrundan och blev tvåa i kvalet i Queens i Las Vegas. Andersson fick ihop 1094 poäng över de fem avslutande kvalserierna och totalt 3232 poäng över 15 serier. Joline Persson Planefors stod för en stark avslutning och avancerade från 80:e plats till att bli 55:a i kvalet och är också vidare till matchspel. Hon fick totalt ihop 2942 poäng. Topp 64 gick vidare till matchspelet och för de resterande sju svenska spelarna är det färdigspelat i majortävlingen. Hanna Engberg slutade på 93:e plats och Jenny Wegner blev 101:a. Cherie Tan vann kvalet med 3377 poäng efter 15 serier och är förstaseedad i matchspelet.

Andraseedad är Anna Andersson som ställs mot Crystal Bitrick i första omgången av matchspelet. Joline Persson Planefors får ta sig an Liz Kuhlkin. Anna och Jolines matcher börjar kl 20.30 (svensk tid). Om de vinner spelar de igen kl 22.30 (svensk tid). Matcherna spelas över tre serier och den med högst totalpoäng vinner.

Om de skulle förlora en match har man ändå fortsatt chans att nå stegfinal genom “Elimination Bracket”. Om man förlorar även i “Elimination Bracket” så är man utslagen. Matchspelet genomförs under söndagen och måndagen och därefter avancerar de fem främsta till tisdagens stegfinal.

Resultat 

Spelschema matchspel 

Livescore 

Livestream 

Linus Wirén   21 maj 2023 12:12