Andra upplagan av AIK Ladies och AIK Junior börjar i helgen

Två fartfyllda tävlingshelger väntar i Bowl-o-rama när det är dags för AIK Ladies Tournament och AIK Junior Tournament. AIK Ladies är första tävlingen i den nystartade Elit SM-touren på damsidan. Både Team Sweden och juniorlandslaget samlas för att spela tävlingarna nästa helg. 

Det är mindre än en månad sedan AIK Bowling gick i mål med sin Europatourtävling och nu är det dags för Stockholmsklubben att inta arrangörsläge igen. AIK Junior Tournament börjar imorgon och AIK Ladies Tournament inleds på lördag. 
– Vi var ganska trötta efter AIK Tournament men vi har en stark tävlingsvana i föreningen. Vi är laddade och det är fantastiskt kul att arrangera tävlingar, säger Ian Robinson som är ansvarig för tävlingarna.

Förra året var första gången som AIK Ladies Tournament och AIK Junior Tournament arrangerades. Det blev ett stort genomslag för tävlingarna direkt och det ser ljust ut inför årets tävlingsstart också.
– Det är redan nu fler anmälda än 2023. Förra året bestämde vi oss för att bredda vårt tävlingskoncept och det är jätteroligt att tävlingarna har mottagits väl.

AIK Ladies Tournament är första tävlingen i Elit SM-touren på damsidan. Touren lanserades inför 2024 och fyra deltävlingar står på programmet under året. Finalen spelas under SM-veckan 2025.
– Det är ett väldigt bra initiativ med Elit SM-touren. Det uppmanar damerna till att spela dessa tävlingar och jag tror att många kommer vilja vara med, säger Ian Robinson fortsätter:
– Min åsikt är att damer ska spela mot damer och det är otroligt viktigt att vi får fler damtävlingar. Vid mästerskap spelar man alltid damer mot damer och då gäller det att också kunna göra det på hemmaplan.

Till helgen väntar Elit-SM i Helsingborg för spelarna i Team Sweden dam och nästa helg samlas de för att spela AIK Ladies. Juniorlandslaget spelar AIK Junior Tournament nästa helg som förberedelse inför junior-EM. Tjejerna i J-landslaget dubblerar och är även med i AIK Ladies Tournament.

Upplägget för tävlingar är samma som 2023.
– På juniorsidan kör vi likt förra året ett enklare tävlingsformat. Vi berättar inte vilken oljeprofil det är utan bara hur lång profilen är. Spelarna får max ha med sig tre klot. På så sätt hoppas vi kunna förenkla sporten, säger Ian Robinson. 

Det finns platser kvar i både AIK Ladies Tournament och AIK Junior Tournament.

Mer info och anmälan till AIK Ladies Tournament hittar ni här. 

Mer info och anmälan till AIK Junior Tournament hitta ni här.


Två fullmatade tävlingshelger väntar i Bowl-o-rama. 

Linus Wirén   01 februari 2024 17:24