Alla svenska spelare just nu på finalplats i Malaysian International Open

Flera spelare i Team Sweden dam har åkt på tävlingsresa till Malaysia där de spelar Malaysian International Open. Nora Johansson leder kvalet och Jenny Wegner är på fjärde plats. Alla sex Team Sweden-spelare är i nuläget på finalplats inför den avslutande kvaldagen.

Anna Andersson, Josefin Hermansson, Nora Johansson, Victoria Johansson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner är på plats i Malaysia tillsammans med förbundskapten Robert Andersson. I Malaysian International Open får man kvala flera gånger och Team Sweden-gänget inledde kvalet i tisdags. Ett kvalblock består av tre serier och det är spelarnas två bästa kvalblock (3+3 serier) som räknas i totalställningen.

Inför den avslutande kvaldagen så leder Nora Johansson kvalet för damspelarna som inte är från Malaysia (overseas qualifiers). Johansson slog till med höga 806 poäng över 3 serier och hennes näst bästa block är på 625 poäng, totalt 1431. Jenny Wegner är på fjärde plats med 1364 poäng och Anna Andersson är sexa med 1340 poäng.

Kvalet är uppdelat i flera kategorier. De tio främsta spelarna från Malaysia (local qualifiers) går vidare till finalspelet likaså topp tio från övriga nationer (overseas qualifiers). Tolv spelare går även vidare från mixed pool (local & overseas) där resultaten från spelare från alla nationer räknas med. Victoria Johansson leder mixed pool, Cajsa Wegner är tvåa och Josefin Hermansson ligger på fjärde plats.
– Det har gått bra för hela gänget idag och alla har ett gångbart resultat. Flera kvalstarter har spelats på nyoljade banor men en del kvalpass har också genomförts på burn. Det är tydligt att vi har mycket bättre möjligheter på nyoljat och vi kommer att satsa på att spela de kvalpassen imorgon, säger Robert Andersson.

Finalsteg 1 spelas på lördag och finalsteg 2 samt stegfinalen för de tre främsta avgörs på söndag.

Resultat 

Mer info om tävlingen

Linus Wirén   02 maj 2024 22:29