Adam Andersson vann Ålborg International

Adam Andersson var den ende vänsterhänte spelaren som lyckades nå finalspelet i Ålborg International. Väl där gick han hela vägen och tog hem Europatourtävlingen. I finalen besegrade han Thomas Larsen och Andersson tar sin andra titel på Europatouren.
– Den här segern betyder väldigt mycket för mig, säger Andersson.

Det var många vänsterhänta spelare som hade besvär med banorna i Lovvang Bowling Center vilket inte undgick Adam Andersson.
– Det dröjde nog bara tio sekunder efter att jag kom till hallen innan jag fick höra att det var väldigt tufft som vänsterhänt och att det knappt var någon idé att spela, säger Adam Andersson.

Men det stoppade inte Adam Andersson som ångade på och blev sexa i kvalet. Han var den ende vänsterhänte spelaren bland de 42 spelarna som gick vidare till finalspelet.
– Jag försökte göra det bästa möjliga av situationen. Jag spelade så enkelt som möjligt och försökte undvika problem. Jag spelar även rätt så rakt och jag kände i kvalet att det fanns något där och det gav självförtroende.

Han gick direkt in i finalsteg 2 under söndagen och fortsatte att avancera. Steg 2 var uppdelad på tre pooler med åtta spelare i varje pool. Adam Andersson blev tvåa i pool A och gick vidare till steg 3. Steg 3 bestod av två grupper med 6 spelare i respektive pool. Adam Andersson blev etta i pool 1 och var klar för final. I finalen besegrade han Thomas Larsen från Danmark med 213-198.
– Thomas är extremt duktig men jag lyckades koppla ett grepp i början av finalen och kunde hålla undan. Det känns fantastiskt roligt och nästan lite overkligt att vinna, säger Adam Andersson och fortsätter:
– Jag har haft det rätt tungt i bowlingen de senaste tre åren och i januari fick jag inget nytt kontrakt med Team Sweden. Men jag har känt att jag har mer att ge och har fortsatt att träna hårt. Guldet med Pergamon för ett par veckor sedan gav också energi.

Titeln är Adam Anderssons andra på Europatouren. Den första turneringssegern på touren tog han 2019 i Madrid.
– Den här segern betyder väldigt mycket för mig. Prestationsmässigt så ser jag detta som min bästa individuella tävling. Det ger mycket självförtroende till kommande tävlingar.

Adam Anderssons kollega i Pergamon Osku Palermaa blev fyra i Ålborg International. William Svensson kom på femte plats och Martin Larsen blev sexa


Topp fyra i Ålborg International. 

1. Adam Andersson
2. Thomas Larsen, Danmark
3. Jonas Iversen, Danmark
4. Osku Palermaa, Finland

Resultat

Linus Wirén   28 maj 2023 19:56