Marianne Högberg, Väddö BWK - Distriktsmästarinna 2023/2024

Final Individuella DM Damer HCP lördag 20 april 2024

Lördagen den 20 april 2024 så var det dags att fördela medaljerna i damernas HCP-klass.

Totalt var det 10 förväntansfulla damer som kom till finalen i Fyrishovs Bowlinghall denna kyliga april lördag för att göra upp om medaljerna i individuella DM HCP-klassen.

Samtliga damer började finalen med att spela 5 serier EU för att få fram vilka fyra som skulle gå till karusellen.

För att ta sig till topp 4 krävdes det 1031, men det var väldigt jämnt bland damerna då det skilde 107 poäng mellan första plats och tionde plats.

Karusellen som spelades över 1 serie AM där lägsta resultat fick lämna karusellen tills vi hade en segrarinna och tillika distriktsmästarinna i klassen för säsongen 2023-2024.

I första steget av karusellen krävdes det roll-off för att skilja vem av Christina Granath och Marianne Högberg som skulle få lämna karusellen och inte få spela vidare.  Första roll-offen slutade med 71-71, så det blev ytterligare en roll-off och den vann Marianne Högbergs då hon gjorde 82 mot Christinas 69, så det blev Christina som fick lämna final karusellen och Marianne fick fortsätta jaga DM-guldet.

I nästa steg var det Jennica Rosander, Team Enköping som fick lämna karusellen och det var Marianne Högberg och Gunnel Söder som skulle göra upp om vem som skulle ta DM-guldet.

I finalserien hittade Marianne verkligen spelet, så med siffrorna 273 mot 176 så får vi gratulera Marianne Högberg, Väddö BWK till DM-guldet.

Resultat från Damernas individuella final HCP-klass finns här och även inrapporterade i BITS, observera siffrorna på DM-sidan är korrekta även om HCP inte framgår, ett litet systemfel.

Upplands Bowlingförbund tackar spelare, publik och bowlinghallen för en givande och trevlig dag.

Nästa final i individuella DM är herrarnas HCP-klass som spelas i Enköping den 28 april

Peter Tidbeck   21 april 2024 17:51