Mälartouren - deltävling 4

Medan solen strålade från en mer eller mindre klarblå himmel så spelades den fjärde och sista deltävlingen av Mälartouren för säsongen 2022/2023 i Sollentuna Bowlinghall.

Denna fjärde och sista deltävling spelades i Sollentuna Bowling hall med tre starter innan det var dags för finalspel i de två klasserna.

I klass 1 krävdes det 1 141 över 5 serier för att vinna kvalet och för att gå vidare bland topp 8 krävdes det 849. I klass 2 blev den 1 065 över 5 serier för att vinna kvalet och för att gå vidare bland topp 8 krävdes det 890.

Finalen som spelades över tre steg började med att alla 8 spelare från respektive klass spelade 3 serier, inga poäng med från kvalet, där topp 3 i varje klass gick sedan vidare till finalsteg 2 där trean ställde sig mot tvåan över en serie och segraren i finalsteg 2 ställde sig då mot spelaren som placerade sig högst i finalsteg 1. 

Efter att det genomförts både kval och 3 finalsteg så kunde vi under söndagseftermiddagen utsee följande vinnare av deltävlingen

Klass 1 - Alvin Fredriksson från BK Force 

Klass 2 - Isaak Sarenheim från Ess BK 

Samtliga resultat finns på Mälartouren 

Poängbarometern slutställning:

Klass 1 - Wille Burström, IKW/Köping BK vann barometern på 125 poäng

Klass 2 - Simon Andersson, Pegasus BC vann barometern på 95 poäng 

Samtliga resultat i barometern hittar du här

Hallbarometern vann Sollentuna, grattis! 

Totalt var det 63 spelare som ställde upp och spelade Mälartouren 2022-2023 och vi kommer under sommaren planera för en ny Mälartour nästa säsong.

Vinnarna i deltävlingen i Sollentuna - Fotograf Bertil Pettersson

Önskar alla spelare, ledare och föräldrar en skön sommar! 

Peter Tidbeck   22 maj 2023 13:47