Grattis Sara Nyberg, UBC-90

Denna soliga lördag så var det så dags att spela en av fyra DM finaler för säsongen 2022-2023, först ut var finalerna för Damer Open som spelades på Bowlroom i Bålsta.

Totalt var det 12 damfinalister från våra klubbar men av olika anledningar var det några som lämnat återbud, så gjordes finalspelet om lite i samråd med damerna.

Istället för att spela 4 serie och topp 8 skulle spela ytterligare 2 serier för att få fram topp 4, kom vi överens om att alla 9 damer spelade 5 serier och därefter topp 4 till karusellen.

Damernas final spelades på Middle Road och stundom under kvalserierna fick vi se bra spel på flera håll och vi fick se resultat mellan 130 och 269. 

Det krävdes 868 för att gå till topp 4, och kvalet vanns av Sara Nyberg, UBC-90 som gjorde 1 086 det var 150 poäng mer än tvåan i kvalet. 

Karusellen som skulle avgöra vem som skulle ta hem DM-guldet och titeln spelades mellan:

Sara Nyberg, UBC-90

Evelina Westin, Team Enköping

Lidia Svedberg, UBC-90

LIna Hamberg, UBC-90

Finalen spelades över 1 serie AM där sämsta resultat fick lämna till vi hade fått fram en DM-vinnare.

Det var en jämn och delvis spännande final vi fick beskåda. 

Först att lämna karusellen blev Evelina Westin och därefter skulle det bli en repris från i fjol ett lite internt mini-KM eftersom resterande spelare var från UBC-90 

När de var tre spelare kvar så blev det tionde rutan som avgjorde vilka skulle gå till finalen och spela om guldet, det blev Lidia Svedberg som fick lämna och tog DM-bronset. Finalen spelades mellan Sara Nyberg och Lina Hamberg.

Finalserien avgjordes i ruta nio och tia men den som fick ihop strikarna när det krävdes var Sara, så DM-guldet 2022-2023 togs hem av Sara Nyberg och DM-silvret till Lina Hamberg.

Stort grattis till medaljörerna!

Tack till alla spelare, publik och personalen i bowlinghallen!

Resultaten hittar du här!

Söndagen den 23 april är det dags för Herr Open finalen som spelas i Enköping med start klockan 10:00, vi kanske ses där!

 

Peter Tidbeck   22 april 2023 15:50