Grattis Marcus Rohlin, Bålsta BC

Sista söndagen i april var det dags att dela ut ännu fler DM-medaljer då det var dags för Herrarnas HCP-klass i individuella DM som avgjordes i Enköping Bowlinghall.

Totalt fanns 20 finalplatser och det kom 18 herrar till start idag. 

Samtliga herrar började med att spela 5 serier EU för att få fram topp 8 som sedan skulle delas upp i två karuseller. 

Under kvalet var det både höga resultat som låga resultat samt en hel del tur strikar eller ful strikar men även dessa räknas.

När de 5 inledande serierna var spelade så visade det sig att det kom att kräva 1 084 för att få spela karusellen och fortsatt jakt på DM-medaljerna. Kvalet vanns på 1 156. 

Topp 8 delades upp i två karuseller beroende på placering i kvalet. 
Karusell 1 - där spelade spelarna med placering 1, 4, 7 och 8 från kvalet
Karusell 2 - där spelade spelarna med placering 2, 3, 5 och 6 från kvalet 

Karusellen spelades över 1 serier AM där spelaren med lägsta resultat fick lämna karusellen och så fortsatte spelet tills det bara var en spelare kvar i respektive karusell som sedan mötes i en final för att se vem skulle ta DM-guldet respektive DM-silvret, de två spelarna som åkte ut i steget innan finalen får båda DM-brons. 

 

Finalen spelades mellan Marcus Rohlin, Bålsta BC och Elias Lindh, BC Pegasus, två lovande juniorer som under dagen spelat mycket bra, men när det blev final kom det in lite nerver nivån sjunk något. Men till slut så var det Marcus Rohlin som vann finalserien över Elias Lindh med siffrorna 229 - 207.

 

 

Stort grattis säger vi till Marcus Rohlin och DM-guldet, givetvis säger vi grattis till Elias Lindh till DM-silvret ochSimon Hölling, BC Pegasus och Mattias Eriksson Team Enköping som tog DM-bronsen. 

Resultat från finalen finns på förbundets DM-sida, resultaten är även inlagda i BITS. 

Till kommande finaler kommer vi i inbjudan för individuella DM finalerna reservera oss för att finalspelets kvalspel kan förändras från planerad till finaldagen beroende på antalet finalister och hall. 

Kvar är två DM-finaler och det är damerna och herrarnas Open finaler som spela i slutet av maj, så har ni inte anmält finalister till de finalerna så är det dags att anmäla spelar. 

Till sist vill Upplands Bowlingförbund tacka alla finalister, publik och personalen i Enköpings Bowlinghall. 

 

 

Peter Tidbeck   28 april 2024 17:53