Grattis Jimmy Zettergren, Uppsala BC 90

Under söndagen avgjordes individuella DM finalerna för herrar och i HCP-klassen i Uppsala.

I den strålande vår solen och 20+ grader så var det så dags att se vem tar hem DM-guldet i klassen Herrar HCP.

Totalt var det 18 spelsugna herrar som trotsade vädret och ställdes sig på banorna i Uppsala för att spela om både DM-guldet och Distriktsmästare titeln. 

Samtliga spelade 5 serier EU på Bredd 39 för att få fram vilka 8 som skulle få spela i de två kommande karusellerna. Formatet hade gjorts om sedan inbjudan och det då det inte var lönt att 18 spelare skulle spela 4 serier för att ta bort 2 spelare utan alla fick i stället spela 5 serier, detta har informerats innan finaldagen.

Under dessa 5 serier fick vi se stundom se toppbowling men även mindre bra bowling, serierna låg mellan 100 och 258. 

För att ta sig till topp 8 krävdes det 1 078, dessa 8 spelare delades sedan upp i två karuseller beroende på placering.

Karusellerna spelades över 1 serier AM där sämsta resultat fick lämna karusellen och kvarvarande spelare fortsatte med ytterligare 1 serier AM till vi hade en segrare i varje karusell som mötes i final över 1 serier AM.

Måste även noteras att under denna DM-final hade vi vår yngsta finalist någonsin i vår historia och det genom att blott 8-åriga Neo Eidhagen från Fyrishof BK spelades finalen. Neo kan verkligen bli något för Fyrishofs a-lag och givetvis spelar han tvåhands.

Hur gick då finalen? 

Säger stort grattis till Jimmy Zettergren, Uppsala BC-90 som i finalen slog Richard Hällman, Väddö Bwk med siffrorna 234 mot 202 och därmed tog DM-guldet och titeln Distriktsmästare 2022-2023.

Medaljer delas ut på vårt kommande årsmöte och prispengar skickas till respektive förening. 

DM-guld - Jimmy Zettergren, Uppsala BC-90

DM-silver - Richard Hällman, Väddö Bwk

DM-brons - Jan Andersson, Bwk Ankaret 

DM-brons - Björn Bergman, Fyrishof BK

Samtliga resultat är inlagda i BITS men också på vår DM-sida (du får scrolla ner en bit så hittar du resultaten), dock vill jag påpeka att resultaten inte stämmer riktig då Meriq systemet i resultatlistorna presenterar felaktigt HCP för några spelare och detta har jag informerat leverantören om, så hoppas det blir korrekt i veckan. Men samtliga har spelat med korrekt HCP hämtat från BITS. 

Stort tack till alla spelare, publik och till Olle med personal för en väl genomförd DM-final! 

Från Vänster:

Jan Andersson, Bwk Ankaret - DM-brons, Jimmy Zettergren UBC-90 - DM-guld, Richard Hällman, Väddö BWK - DM-silver och Björn Bergman, Fyrishovs BK - DM- brons.

 

Peter Tidbeck   21 maj 2023 18:23