Grattis Albin Öberg, Team Enköping BK

Denna molniga söndag så var det dags för ytterligare en DM final, och denna gång var det Herrar Open som skulle avgöras i Enköpings Bowlinghall.

Totalt var det 18 herrar på plats i Enköping och precis som damernas open-final i Bålsta gjordes finalspelets om då det kändes lite onödigt att spela fyra serier för att ta bort 2 spelare och resterande 16 spela ytterligare 2 serier. Tillsammans kom vi överens om att alla spelade 5 serier och topp 8 gick vidare till karusellerna. För att skapa så rättvisa förutsättningar så spelade man 3 per bana.

Den valda profilen Sunset Strip var inte självspelande utan krävde sitt för att nå resultat under kvalets 5 serier, vi fick se serieresultat mellan 134 - 236.

För att nå topp 8 krävdes det 903 poäng och de som vann kvalet var Stefan Dew, Team Enköping BK på 983.

Topp 8 delades upp i två karuseller, för att får fram de två finalister så spelades 1 serie AM där sämsta resultat i varje karusell fick lämna karusellen till en segrare stod kvar i varje karusell som skulle mötas i en final över 1 serier AM.

Finalen där det spelades om DM-guldet spelades mellan Albin Öberg (sjua i kvalet), Team Enköping BK och Lars-Inge Johansson (femma i kvalet), Uppsala BC-90, det var Albin Öberg som till slut stod som segrare i finalen och tog hem DM-guldet och titeln genom att slå Lars-Inge Johansson med 223 mot 175.

Stort grattis säger vi till Albin Öberg.

DM-guld - Albin Öberg, Team Enköping BK

DM-silver - Lars-Inge Johansson, Uppsala BC-90

DM-brons - Anton Westin, Team Enköping BK och Mikael Olsson, Bwk Ankaret

Samtliga resultat från herrarnas final finns på vår DM-sida

Stort tack till alla spelare, publik och Rikard med personal i bowlinghallen! 

Kvarvarande DM-finaler (Damer HCP och Herrar HCP) spelas i helgen 20 - 21 maj och profilerna för dessa finaler presenteras den 12 maj.

Se även till att anmäla era spelare till dessa finaler senast 12 maj. 

 

Peter Tidbeck   23 april 2023 18:59