3-manna DM

Information om DM hittar du här: Inbjudan till 3-m DM 2024

Årets 3-manna DM har fått så stort intresse att tyvärr inte alla herrlag kan delta. Spelformen är gjord för att alla 16 lag ska spela samtidigt. Resultat från Nyköping nedan.

Herrarna spelar matchspel kl 10:00 i två pooler med 8 lag i vardera. Alla-möter-alla över två serier med samma poängberäkning som i SM. Ettan och tvåan i varje pool möter sedan ettan och tvåan i den andra poolen för semifinal, därefter match om tredje pris samt final.
De tre bästa lagen representerar Södermanland i SM som spelas i Västerås den 18-19/5.

Damerna spelar också matchspel eftersom vi glädjande har 6 anmälda lag. Start kl 13:00 och alla-möter-alla över två serier med samma poängberäkning som i SM. Det blir då 5 matcher med motståndare och två matcher utan för att komma upp till totalt 14 serier. Distriktsmästare blir det lag med mest matchpoäng, vid lika räknas högst slagning. 
Det bästa laget representerar Södermanland i SM som spelas i Eskilstuna den 18-19/5.

SM-finalen avgörs sedan på SM-veckan i Västerås 24-30/6.

Väl mött i Nyköping

 

Länk till Resultat från DM

Grattis till våra Distriktsmästare från BK Brio och Vingåkers BK!

Tack alla deltagare för en spännande och trevlig helg i Nyköping. I resultatlistan kan ni se att det var oerhört jämnt och ovisst in i det sista, både i kval och final. Kul att det blev 6 damlag så att det blev ett matchspel även där. Även där en jämn grupp där till slut BK Brio drog det längsta strået och blev Distriktsmästare. Ett stort grattis till Vingåkers BK som hade båda sina lag i den slutliga finalen. Här ser ni sista seriens avgörande efter en oavgjord förstaserie på 192. Det avgjordes först i 11:e slaget! Starkt att avsluta med en trippel och bli Distriktsmästare, Grattis igen.