Regler

Regler Parabowling för sanktionerat serie och tävlingsspel i Skåne

Nedanstående regler gäller samtliga våra föreningar och är till för att skapa trevnad för alla och bra förutsättningar för våra parabowlare i Skåne.

  1. Kom alltid i god tid! Om Ni märker att Ni är sena så meddela bowlinghallen detta. Det innebär att Ni alltid ska ha telefonnumret med Er till den hall som Ni ska spela dagens matcher i. Men ring inte 5 minuter innan Ni ska spela utan så tidigt som Ni märker det hela, då kanske vi kan vänta in Er annars börjar matchen på utsatt tid. Vad som räknas med god tid kan ju diskuteras men helst inte senare än 30 min före utsatt speltid.

  2. Vid för hinder för lag att delta vid sammandrag d.v.s WO till match så gäller följande:

WO som lämnas senast 2 dagar innan planerat sammandrag skall meddelas till kansliet på Skånes Bowlingförbund via e-mail annette.petersson@skanesbf.se samt till ledare för motståndarlaget per telefon eller via e-mail. Det lag som lämnar WO skall betala eget lags startavgift samt motståndarlagets startavgift eftersom hallen måste få betalt för utebliven banhyra. Betalning sker direkt till aktuell bowlinghall. Laget som skulle spela match mot laget som lämnat WO skall spela sin match på hemmaplan och skicka in resultaten till kansliet på Skånes Bowlingförbund inom en vecka från dagen då matchen skulle ha spelats. Laget som lämnat WO ges inte möjlighet att spela på hemmaplan.

  1. Spelare äger rätt att delta i mer än ett lag i samma omgång, detta får endast användas i nödfall efter överenskommelse med ledare i motståndarlaget. Tänk på det sportsliga perspektivet om ni utnyttjar denna möjlighet.

  2. Matchdräkt skall alltid bäras av samtliga spelare vid allt sanktionerat spel.

  3. Se till att Era bowlare finns precis bakom banorna med skor och klot klara när matchen före är slut.

  4. Lär bowlarna att man skyndar sig av banan efter match och Ni som ska börja nästa match släpper upp bowlarna som har avslutat sin match innan Ni släpper ner Era bowlare.

  5. Det är upp till det lag som lottats som hemmalag att se till att matchen kommer igång men självklart finns även bortalagets ledare med sitt lag så att man kommer igång utan problem.

  6. Nyttja omklädningsrummen för ytterkläder och ytterskor och ha även Era bowlingväskor där tills det är tid för match. I många av våra hallar är det trångt, ställ därför väskorna så lite som möjligt ute i hallen.

  7. Enligt tidigare överenskommelse gäller det fortfarande att övertrampskontrollen skall vara påsatt vid allt serie- och tävlingsspel.

10.För vidare information angående regler för sanktionerat bowlingspel enligt Svenska

Bowlingförbundet hänvisas till Blå Boken ; https://www.swebowl.se/foreningsinfo/regelverkblaboken2021dispenser/

Senast uppdaterad: 23-02-20 av Carl Weiman