Murmansk 2019

För första gången någonsin avgjordes bowlingens kalottkamp, eller numera Barnets games, utanför de nordiska länderna. Murmansk hade fått äran att arrangera och gjorde det riktigt bra, trots att man inte själva deltog denna gången. Kommunikationsproblem gjorde att det rådde viss förvirrig om vilket spelsätt som skulle användas, men till slut så blev det ändå en variant på det spelsätt som vi brukar köra. Eftersom det bara fanns sex banor var lagen bantade till fyra herrar och fyra damer.

Spelet inleddes med 2-manna spel och Sverige högg direkt och skulle visa sig svårslagna denna dag. Malin Engman hade vaknat på rätt sida och behärskade profilen perfekt. För dagen 44 fot med ganska litet olja, och tillsammans med rätt mycket friktion i banorna, blev det spel rätt långt in för våra skruvarkillar. Några hade nog rekord i loft också!

I halvtid hade vi 24, Norge 10 och Finland 8.

Därefter följde 4-manna lag mix. Norge spelade upp sig och kammade hem lika många poäng som Sverige, 20 i 4-m spelet. Finland tog bara åtta.

Avslutningsvis som följde ett nytt grepp. I den sista serien som var individuell, spelade en spelare från varje land om 2-1-0 poäng. Snittettorna mötte varandra, tvåorna varnandra osv. Populärt visade sig. Alla tjejerna vann sina matcher, medan ingen av killarna lyckades vinna! En rolig avslutning som onekligen förtjänar att prövas igen!

Efter avslutat spel blev det prisutdelning och denna gång var det rejäla guld, silver och bronsmedaljer som delades ut de dem som var bäst individuellt. Caroline Johansson från Piteå BF lade belag på guldet för damerna, snitt finfina 198,8, nästan 12 poäng mer än tvåan Andrea Hansen. Svenskt igen på tredje plats genom Louise Helgesson på 183,7.
-Jättekul att vara här i Ryssland! Återvänder gärna säger Carro.

Andreas Lindgren var det av killarna som behärskade underlaget bäst av killarna. Knep silvret efter Tuomas Uusinarkaus på 207,8.
-Tyckte det var ganska lätt. Borde vara given i BBS a-lag menade Lindgren efter spelet.

En trevlig tillställning och för alla utom Per och Carl, första besöket i Ryssland. Något att komma ihåg när man kanske inte tycker att vi har det så bra här hemma.
Ryssland har uttryckt önskan om att få vara med nästa gång, och vi får väl hoppas det blir verklighet.

I det svenska laget spelade:

Johannes Granström
Emil Holmberg
Andreas Lindgren
Per Sundqvist

Louise Helgesson
Sara Almqvist
Malin Engman
Caroline Johansson

Carl Wikhede var avgående coach.

Resultat Barents 2019

29 december 2022 14:11