Hem / Svenska mästerskap / Intresseanmälan SM

Intresseanmälan SM

Svenska Bowlingförbundet ser gärna att ni kan arrangera SM två år i rad. Det medför också att år 2 blir enklare för er som arrangör och vi kan tillsammans utveckla SM för kommande år.

Markera nedan vilket eller vilka SM ni är intresserade av att arrangera, SvBF återkommer med ytterligare information vid intresse.

Ev frågor i detta ärende besvaras av kansliet, This is a mailto link.

Finalsteg 3 för 3-manna SM ingår i SM-veckan Vinter och kan därför inte sökas.

Och Elit-SM ingår i SM-veckan Sommar, vilket inte heller kan sökas.

3-manna SM

3-manna SM är uppdelad tre delar. Första delen är det som sker i distrikten och som är kvalificerande till den första finalen. Hur många lag som varje distrikt får skicka, anges av det totala antalet lag som deltog föregående säsong.

Den tredje delen spelas i samband med SM-veckan Vinter och kan allstå inte ansökas om.

Intresseanmälan gäller alltså endast den andra delen, då alla segrarna från distrikten ska mötas och göra upp om finalplatserna i SM-veckan Vinter (länk till kommande SM-veckor)

För att genomföra herrarnas finalsteg 2, krävs det minst 16 banor, ScoringOnline och godkänd hall. Önskvärt är streaming men är inte ett villkor. Exakt datum styrs av när SM-veckan Vinter spelas men normalt spelas finalsteg 2 tiden december - januari.

För att genomföra damernas finalsteg 2, krävs det minst 8 banor, ScoringOnline och godkänd hall. Önskvärt är streaming men är inte ett villkor. Exakt datum för finalsteg 2 styrs av när SM-veckan Vinter spelas men normalt spelas finalsteg 2 tiden december - januari.

1)
2)

 

Serieslutspel herr och dam

Serieslutspelet för herrar och damer spelas normalt i mitten på maj och pågår under 3 dagar. Det är svensk bowlings största publikfest så goda publikutrymmen är ett starkt önskemål. Serieslutspelet spelas av både damer och herrar och det krävs minst 16 banor, ScoringOnline och godkänd hall. Möjligheter till streaming är också ett krav.

3)

 

SM Parabowling

Våra parabowlare spelar sitt SM i början på maj och pågår ca 1-1½ vecka. Det är inget finalspel utan alla spelar i olika klasser. Förutom anpassade lokaler för parabowlare, krävs det minst 16 banor, ScoringOnline och godkänd hall. Streaming är inte ett krav men önskvärt.

4)

Individuella SM

Detta är vårt största SM, med bra marknadsföring kan över 1000 personer komma till start. Kvalet för individuella SM pågår under ca 2,5 månader, från mars till maj och avslutas med en final efter serieslutspelet är avgjort. Själva finalen tar 3 dagar och krävs minst 16 banor, ScoringOnline och godkänd hall. Streaming är önskvärt men inte ett krav.

5)

 

Action Jubal

Action Jubal är inte en SM-tävling men vi har med denna tävling här då den är viktig för våra parabowlare. Action Jubal spelas normalt i början på november och pågår under 3 dagar. Det krävs minst 16 banor, ScoringOnlne och godkänd hall. Streaming är önskvärt men inte ett krav. Dessutom krävs det bra publika utrymmen som är anpassade för våra parabowlare.

6)