Slutspelsuppladdning med Team Pergamon och Team Clan

I andra semifinalen på herrsidan väntar ett hett rivalmöte mellan Team Pergamon och Team Clan. Vi har kollat läget med lagen inför slutspelet i Jönköping.

Förra året möttes också lagen i semifinal och då vann Team Pergamon med 2-1 i matcher. Partillelaget tog sedan sitt 14:e SM-guld efter finalseger mot BK Kaskad. Innan förra årets slutspel hade Pergamon och Clan ställts mot varandra i sex raka finaler. Team Pergamon har vunnit alla förutom en av dem. 2016 lyckades Team Clan ta klubbens enda guld i 8-manna hittills och det var just i Jönköping det skedde. Första semifinalen mellan lagen börjar imorgon kl 17.00. 

Slutspelsuppladdning med Team Pergamon

Hallå där Niklas Dahlberg coach i Team Pergamon:

Hur är läget i Pergamon?
– Det är bra och det känns som att vi har toppat formen. Vi har varit i Jönköping och tränat två gånger och flera i laget har tävlat ganska intensivt. Det känns gott att vi har bästa möjliga lag tillgängligt. Osku (Palermaa) och Kim (Bolleby) kommer direkt från PBA-touren och landar i Sverige natten till fredag. Jesper (Svensson) som gick vidare i dubbeln landar imorgon bitti. Det är inte optimala förhållanden men vi är glada att de kan vara med. Sedan får vi se med Jesper om han spelar första matchen imorgon eller inte.

Vad tycker du om er säsong hittills?
– Efter en extremt svag inledning så har vi gjort det riktigt bra. Det var lite lojt inledningsvis av säsongen efter att vi vunnit guld senast. Men vi tog ett snack och kom ihop som grupp och sedan har det varit en god hunger i laget. Vi har haft några spelare borta en del men på så sätt har vi kunnat matcha in nya spelare. Tack vare det är truppen lite bredare denna säsong och förhoppningsvis kan vi skörda det vid slutspelet.

Hur ser du tillbaka på guldet från förra året?
– Det var helt fantastiskt. Vi siktar på att upprepa fjolårets guld. Om vi spelar upp det en gång till så får det gärna vara på samma sätt med spänning och ett fantastiskt resultat för vår del.

Vad säger du om motståndet i slutspelet?
– Det är fyra jämna lag. Vi har det namnkunnigaste laget men det är framförallt dagsform som avgör. Om jag gör en egen analys av förra årets slutspel så kändes det som att vi hade en fördel att vi hade ett mer rutinerat gäng än de andra lagen. Sedan var det flera spelare som lyfte sig extra som bland annat Oliver Dahlgren och Alexander Larsson.

Team Clan i semifinal igen, tankar kring det?
– Det är alltid en höjdpunkt att möta Clan och historiskt sett är det vår stora ärkerival. Det brukar vara jämnt och hårt och välspelade matcher. Det känns bra att vi inte har förlorat mot dem under säsongen utan har en seger hemma och en oavgjord borta även om båda var stenhårda bataljer.

Vilka bitar är extra viktiga för er att lägga krut på vid ett slutspel?
– Vi försöker tänka på allt och förbereda oss så bra som möjligt. Det gäller att vi kommer till SM-slutspelet i så bra slag som möjligt. Vi har med oss egen massör och vi vill inte lämna något åt slumpen.

Team Pergamons slutspelstrupp
Timmie Ahl
Adam Andersson
Kim Bolleby
Oliver Dahlgren
Axel Engblom
Albin Gullstrand
Pontus Falkhäll
Markus Jansson
Benjamin Jonsson
Martin Larsen
Alexander Larsson
Zakarias Lindqivst
Tobias Hogdin
Osku Palemaa
Jesper Svensson

Coach Niklas Dahlberg
Team Manager Pär Svensson

Klubbinfo Team Pergamon BC, Partille
Klubben bildades 1997
Antal SM-guld i 8-manna: 14

Slutspelsuppladdning med Team Clan

Hallå där Kevin Lindbladh, Team Clan BK:

Vad är det bästa med slutspelet?
– Stämningen och allt folk. Förra året var första gången jag spelade slutspel och det är det roligaste jag varit med om inom bowlingen hittills. Det var lite nervöst i början men efter några rutor kommer man in i det. Det var riktigt häftigt.

Hur har er uppladdning varit?
– Det har gått bra. Vi har tränat flera pass i RC Bowl och det känns självklart att utnyttja när vi bara har 40 minuter dit. Vi har även haft en individuell spärrträning sedan mitten av mars där alla i laget ska köra 50 spärrkast i veckan. Om man misskött det så blev man inte uttagen i slutspelstruppen. Det är ett bra initiativ och har gjort att vi utvecklat spärrspelet.

Vad är er styrka som lag?
– Vi jobbar tillsammans, peppar och får igång varandra på ett bra sätt. En del i laget har fin erfarenhet av flera slutspel och det är en trygghet för oss andra.

Hur ser du på att ni ställs mot Pergamon igen i semifinal?
– Vi var beredda på det och det var ganska väntat. Pergamon vill alla slå och de är det ledande laget med antal SM-medaljer.

Kan ni dra några lärdomar från förra årets semifinal?
– Ja, förra året läste Pergamon av banan bättre än oss. Det gäller att vi gör det bättre denna gång och att vi får till bra bollreaktioner samt sätter bollvalen.

Vad är er målsättning?
– Det känns självklart att gå för guld. Det är de fyra bästa lagen som åker till Jönköping och alla siktar på att vinna.

Team Clans slutspelstrupp
Anton Ahlgren
Pontus Andersson
Alfred Berggren
William Berggren
Jonathan Hallberg
Robin Ilhammar
Peter Hellström
Kevin Lindbladh
Anton Persson
Carl-Oskar Palmer
Jesper Runbom
Alexander Tigerstrand
Linus Vedin

Coach: Jan Storme
Head Manager: Jonathan Martinsson

Klubbinfo Team Clan BK, Nässjö
Klubben bildades 2002 (sammanslagning mellan Nässjö KK och Clan)
Antal SM-guld i 8-manna: 1 (2016 i Jönköping)

Linus Wirén   11 maj 2023 21:53