Slutspelsuppladdning med BK Kaskad och Team Alingsås

BK Kaskad vann grundserien i herrarnas elitserie och har valt att möta Team Alingsås i semifinal. Förra året var det Kaskad som gick segrandes ur semifinalmötet mellan lagen efter en riktig rysare i avgörande matchen. Vi har kollat läget med lagen inför årets semifinalbatalj.

Förra året vann Team Alingsås BC herrarnas grundserie och valde att möta BK Kaskad i semifinal. Den gången vann Kaskad semifinalmötet efter en riktig rysare i den avgörande matchen som gick till skiljeserie. Norrköpingslaget tog sedan silver efter finalförlust mot Team Pergamon.

I år toppade Kaskad grundserien och svarade med att välja teamet från potatisstaden i semifinal. Första semifinalen mellan lagen drar igång på fredag kl 17.00.

Slutspelsuppladdning med BK Kaskad

Hallå där William Svensson, BK Kaskad:

Hur känns det att slutspelet är nära?
– Det känns kul och det är en häftig upplevelse. Vi har goda minnen från förra året och vi längtar till helgen.

Ni vann grundserien, hur ser du på er säsong?
– Överlag gör vi en grym säsong. Vi var riktigt starka och gick obesegrade hela höstsäsongen. Vi fick en liten dipp i mitten av vårsäsongen men samtidigt var det flera tuffa matcher. Vi avslutade starkt mot Clan och lyckades knipa seriesegern. Det hade känts surt om vi tappat förstaplatsen när vi varit i ledning så länge. Sedan är det positivt att bli etta för att kunna välja motstånd och ha möjlighet att välja profil en extra gång.

Vad är det ni har förbättrat denna säsong jämfört med tidigare?
– Vi har utvecklats individuellt och kommit ihop ännu mer som lag. Vi har haft en stomme på åtta man som spelat nästan varje match. Det ger en trygghet och det har flutit på fint.

Varför valde ni att möta Team Alingsås i semifinal?
– Vi funderade lite fram och tillbaka mellan Alingsås och Team Clan men valet föll på Alingsås. Clan har mer slutspelsrutin och har varit topp två flera gånger. Clan har även tränat en hel del i Jönköping. Det som talade emot var ju att vi förlorade båda matcherna i grundserien mot Alingsås. Men det brukar alltid vara jämna matcher mot dem och vi har med oss slutspelsvinsten från förra året.

Hur hanterar man stämningen på ett bra sätt vid slutspelet?
– Det gäller att hantera det på rätt sätt och stärkas av det. Inte hetsa upp sig för mycket och och fokusera på bowlingen. Det handlar om att slå ett slag i taget och hålla nerverna i styr.

Hur har ni förberett er inför helgen?
– Det är en liten utmaning när det blir ett längre uppehåll efter grundserien fram till slutspelet men vi har tränat på och spelat på lite olika underlag. Flera i laget har också tävlat en del. I lördags var vi i Jönköping och tränade. Vi fokuserade främst på de tre sista rutorna för att sätta oss in i situationen när allt kommer till sin spets och även få lite nerv i träningen.

BK Kaskads slutspelstrupp

Marcus Bernhard
Robin Hultsten
Markus Lenefjäll
Lars Lindbäck
Christopher Lüttke
Dennis Rödin
Teodor Samuelsson
William Svensson
Emil Ågren
Mikael Wik
Filip Wilhelmsson
Michael Wittendorff

Coach: Peter Karlsson

Klubbinfo BK Kaskad, Norrköping
Klubben bildades 1962
Antal SM-guld i 8-manna: 1 (2001)

Slutspelsuppladdning med Team Alingsås

Hallå där James Blomgren, Team Alingsås

Hur är det att spela ett SM-slutspel?
– Det är sjukt kul. Det är inget man får uppleva någon annanstans i bowlingen. Jag har vunnit VM-guld men det är inte i närheten av ett slutspel stämningsmässigt. Det öronbedövande trycket finns inte någon annanstans och det är häftigt att SM-slutspelet även har spritt sig till flera andra delar av världen. När jag spelade World Series var det flera amerikaner som pratade om vårt slutspel.

Hur är läget i Alingsås inför slutspelet?
– Vi är i en lite annan situation i år jämfört med förra året. Då hade vi gjort en grym säsong och vunnit grundserien. Vi gick in i slutspelet med inställningen att bara köra på och att vi skulle ta hem det. Kanske tog vi lite för lätt på det. I år tycker jag att vi har gjort en ganska medioker säsong men ändå varit stabila nog för att nå slutspelet. Vi höll undan utan att briljera men det är verkligen det minsta man kan begära av det här laget. Det finns mer att hämta.

Hur ser du på att ni får möta Kaskad i semifinalen i år igen?
– Det kändes ganska väntat. Jag tror inte att de vill möta Clan som har mer slutspelsrutin. Vi vann mot dem båda gångerna i grundserien och det känns bra att ha med sig även om slutspelet är något annat. Självklart vill vi att de ska få ångra att de valde oss. Om vi lyckas skaffa oss lite momentum i matcherna så är vi grymt jobbiga att möta.

Vad blir viktigt för er att få till i spelet?
– Det beror så mycket på förutsättningarna. Det gäller att vara på tårna och hela tiden rannsaka sig själv och göra nästa slag bättre, vara i nuet och ta bra beslut. Jag tror att vi mår bra av att inte diktera tempot utan mer anpassa oss efter motståndarna.

Vilka ser du som favoriter i slutspelet?
– Kaskad får ursäkta men Pergamon är alltid favoriter till guldet. De har PBA-titlar och mästerskapsmedaljer i drivor och meritlistor som inget annat lag kan matcha. Men vi såg förra året när vi vann grundserien att det går att slå alla lag.

Hur har ni laddat inför slutspelet?
– Alla i laget har ökat på sin träningsdos inför slutspelet. Vi tränade gemensamt i tisdags och sedan är det den schemalagda träningen som gäller på fredag. Om någon i laget vill köra mer på egen hand så är det bara att köra på. Vi kommer väl förberedda och ska ge allt. Om det bara räcker till bronset igen så får vi gå tillbaka till ritbordet. Men oavsett så är det inget som slår slutspelshelgen.

Team Alingsås slutspelstrupp
James Blomgren
Richard Dahllöf
Gustaf Johansson
Sebastian Friberg
Alexander Holm
Adam Hedström
Emanuel Jonsson
Emil Karlsson
Mikael Roos
Robin Skans
Jens Sjöbohm
Joakim West

Coacher: Oscar Johansson och Clas Skans

Klubbinfo Team Alingsås
Klubben bildades 2007
Antal SM-guld i 8-manna: -

Livestream

Livescore

Resultat herrar

Linus Wirén   10 maj 2023 20:29