Slutspelsuppladdning med BK Högland och Team X-Calibur

I den andra semifinalen på damsidan ställs BK Högland och Team X-Calibur mot varandra. Förra året gick X-Calibur segrandes ur semifinalmötet mellan lagen. Frågan är hur det går denna gång? Vi har kollat läget med lagen inför SM-slutspelet. 

I den andra semifinalen på damsidan möts BK Högland och Team X-Calibur. När lagen ställdes mot varandra i semifinal förra året var X-Calibur starkast och vann i två raka matcher. Det blev sedan SM-silver för Partillelaget efter finalförlust mot Spader Dam. X-Calibur har vunnit fyra SM-guld i 8-manna, senast var 2018 i Malmö. Högland jagar sitt första guld. Första semifinalen mellan lagen drar igång imorgon kl 20.20.

Slutspelsuppladdning med BK Högland

Hallå där Rebecka Larsen, BK Högland:

Känns det att slutspelet är nära nu?
– Ja, det märks framförallt i hallen där det är slutspelet som snacket handlar om. Slutspelet är det roligaste som finns att spela i Sverige.

Tvåa i grundserien, vad tycker du om er insats under säsongen?
– Vi hade framförallt en riktigt stark höst och var i ledning vid juluppehållet. Vi tappade lite spelare efter jul men det var fler som steppade upp efter det, så i det stora hela har vi gjort en jättebra säsong.

Vad betyder det för er att ni tog andraplatsen?
– Det är alltid skönt att slippa Spader Dam i en semifinal, sedan är alla matcher tuffa i ett slutspel. Det är alltid positivt att få välja profil i första och eventuellt tredje matchen.

Vad är er målsättning?
– Målet är att spela alla tre dagar. Slutspelet är det roligaste som finns att spela i Sverige och det är aldrig kul att inte få spela på söndagen. Sedan har det varit en utmaning då vi har flera spelare borta på grund av skador och barnafödande, men nu har vi fått ihop en trupp.

Hur ser du på att ni får möta Team X-Calibur i semifinalen?
– Det känns inte så oväntat att det blir X-Calibur i år igen. Det är ett väldigt starkt lag och jag tror att det kommer bli väldigt tajta och jämna matcher där det gäller att dra det längsta strået i slutrutorna i varje serie. Det är även viktigt att vi inte blir passiva om de får lite flow. Då gäller det att vi samlar ihop oss, kliver fram och visar att vi är där för att vinna.

Vilka ser du som favoriter i slutspelet?
– Jag säger Högland. Vi måste tro på oss själva.

Kommer ni att ha med er ett starkt supporterfölje från Nässjö?
– Det hoppas jag. Det känns som en fördel att det har ändrats så att alla dammatcher går samtidigt. Då borde det kunna bli en större klack vid våra matcher än om Clan hade spelat samtidigt.


BK Höglands slutspelstrupp
Sabina Asplund
Sanna Bjelke
Maria Fridell
Judith Friman
Malin Johansson
Rebecka Larsen
Lisa Lindell
Sara Lundin
Frida Sethsson
Åsa Storme

Coach: Mikael Kjellberg
Ass. coach: Viktoria Sofkova

Klubbinfo BK Högland, Nässjö
Klubben bildades 1965
Antal SM-guld i 8-manna: -

Slutspelsuppladdning med Team X-Calibur

Hallå där Joline Persson Planefors, Team X-Calibur: 

Hur känns det att det är dags för SM-slutspelet?
– Det är såklart jättekul och det är en höjdpunkt på säsongen.

Vad är er målsättning?
– Drömmålet är SM-guld med vetskap om att det är svårare än på länge. Spader Dam har gjort en drömsäsong men vi repade oss i alla fall väldigt bra under våren. Vi är taggade och ska göra vårt allra bästa så får vi se hur långt det räcker. Men först och främst väntar en tuff semifinal mot Högland.

Ja, hur ser du på att det blir Högland i semifinalen likt förra året?
– Det var väntat att det skulle bli Högland, så ingen överraskning där. Vi brukar spela väldigt jämna men roliga matcher. Vi kommer inte kunna lämna något åt slumpen eller förlita oss på att någon annan gör jobbet. Varje ruta kommer att vara viktig. Högland är ett riktigt ”peppigt” lag, så att synas och höras är viktigt. Det blir tufft motstånd men vi ser ändå att vi har goda chanser att komma segrande ur semifinalen.

Hur känns din egen form nu?
– Jag har haft lite problem med höften den senaste tiden. Bowling är en ensidig sport och med facit i hand var jag nog lite för ivrig igång efter förlossningen. Jag har fått en kortisonspruta och gör övningar. Det är under kontroll och gör inte mer ont.

Hur ser uppladdningen ut för er fram till slutspelet?
– Då vi har många spelare som bor långt från Partille, är det inte helt lätt att få till en gemensam träning, men Helena Carlsson som bor i Tibro var bland annat nere på kvällens klubbträning. Hela gänget har också tränat i Jönköping och vi har en gemensam träning i Jönköping på torsdag. Extra fokus idag var att vi tränade på medium och långolja.

Hur tycker du att det är att spela i RC Bowl?
– Det är en trevlig hall som passar bra för ett slutspel. Den är inte ny för någon av oss och det är bra att man kan välja att antingen vara på andra våningen eller nere mitt i klacken.

Team X-Calibur slutspelstrupp
Helena Carlsson
Hanna Engberg
Anette Eriksson
Ottilia Gunnarsson
Josefin Hermansson
Victoria Johansson
Alida Molander
Sofia Myllymäki
Joline Persson Planefors
Kajsa Samuelsson

Team coach: Ulrica Börjeson Heuvelman

Klubbinfo Team X-Calibur, Partille
Klubben bildades 2005
Antal SM-guld i 8-manna: 4

Livestream SM-slutspelet

Livescore

Resultat damer

Linus Wirén   11 maj 2023 11:29