Köping etta i finalsteg 2 - vidare tillsammans med BK Karma och BK Ax till SM-veckan

Matchspelet i herrarnas finalsteg 2 blev jämnt och spännande. IKW Köping tog till sist hand om förstaplatsen. De får sällskap av BK Karma och BK Ax till SM-veckan som skrällde sig vidare och blev tvåa och trea.

Flera av lagen som huserar i Elitserien till vardags hade det tufft när herrarnas matchspel i 3-manna avgjordes i New Bowl Center Gullmarsplan. BK Kaskad som slog dubbla rekord under gårdagen kom först på nionde plats. Det var en jämn kamp om topp 3-platserna in i det sista och av Elitserielagen var det Köping som höll uppe fanan. När de hade spelat alla elva matcher idag hade de fått ihop 210 poäng och var delad etta med överraskningen BK Karma. Köping vann den avgörande skiljeserien med 216-207 och kom på första plats i matchspelet.
– Det känns riktigt fint. Vi var ju på väg hemåt igår men lyckades ta sista platsen till matchspelet. Idag spelade vi väldigt bra. Vi höll oss lite längre in i banan och hade mer rotation i spelet än flera andra lag. Skönt att ta skiljeserien mot Karma och det är viktigt med ett bra utgångsläge i stegfinalen, säger Tony Eklund i IKW/Köping och fortsätter:
– Jag är stolt över laget och vi har en fin sammanhållning. Vi har inte satsat så hårt på 3-manna tidigare och det var kul att vi kunde skicka ett så bra lag i år. Jag har både min son och styvson i laget så det känns extra stort att få ta medalj tillsammans med dem, säger Eklund som redan lagt fokus på nästa tävling.
– Vi är på väg till Mora nu för att spela Europatourtävlingen. Jag hoppas att vi hinner i tid till starten ikväll.

Hem till Mora skulle även BK Karma och det med en biljett till SM-veckan i bagaget. Jouni Kemppainen från Moralaget tyckte att det var lite overkligt att de lyckats skrälla och blivit tvåa i matchspelet.
– Här kommer lilla vi från Mora och lyckas mäta oss med alla elitspelare. Det är superkul. Vi är goda kamrater och samarbetar på ett prestigelöst sätt. Vi vågar tro på det och gör vår grej. Jag tycker att den här spelformen är det ultimata sättet av lagspel och vi håller ihop det på ett väldigt bra sätt över 35 serier, säger Jouni Kemppainen.

I seriespelet i  8-manna är Karma hemmahörande i division 1 norra Svealand.
– Det här är nog det största som hänt Karma. Det är många som är glada nu och som har skickat hälsningar.
Jouni Kemppainen ser fram emot finalsteg 3 den tredje februari i samband med SM-veckan.
– Det ska bli fantastiskt kul. Det kommer även bli väldigt nervöst men framförallt känns det riktigt spännande. Vi ska försöka kopiera Gotlandspärlans skräll senast. 

Det osade även skräll om dagens tredjeplats. BK Ax lade beslag på den efter att ha vunnit en avgörande skiljeserie mot Stockholmskollegan Stureby med 213-170.
– Så skönt att det gick vägen. Det känns lite overkligt men vårt mål när vi åkte till hallen i morse var ändå att gå vidare till tv-finalen. Vi har fyra grymma bowlare i laget och vi tror att vi kan slå vilket lag som helst, säger Robert Myrén i BK Ax som menar att de satsar på att gå in med samma inställning i stegfinalen.
– Gör vi vår del bra så har vi goda chanser att kunna ta hem det.

Resultat

IKW/Köping BK 
Carl Eklund, IKW/Köping BK
Marcus Karlsson, IKW/Köping BK
Tony Eklund, IKW/Köping BK
Viktor Danielsson, IKW/Köping BK

BK Karma
Alexander Farén, BK Karma
Henrik Eriksson, BK Karma
Jouni Kemppainen, BK Karma
Lukas Andersson, BK Karma

BK Ax 
Andreas Holm
Elias Sjögren
Robert Myrén
Tobias Karlsson

Linus Wirén   11 december 2022 18:13