Kim Bolleby utslagen i USBC Masters

Kim Bolleby slogs ut ur USBC Masters under fredagen. I fredagens första match föll han mot Sean Rash och därefter blev det förlust mot Tom Smallwood i Elimination Bracket.
– Jag är besviken. Det var snabbare spel idag och jag fick inte till lika bra tekniska slag, säger Kim Bolleby.

Efter två starka segrar för Bolleby mot Dom Barrett och Jason Belmonte under torsdagen så tog det stopp i USBC Masters under fredagen. Bolleby förlorade fredagens första match när 16 spelare var kvar i ”Winners Bracket”. Sean Rash var för stark och vann med 730-576 över tre serier. Därefter fanns fortfarande chansen för Bolleby i ”Elimination Bracket” där Tom Smallwood väntade. Men Smallwood drog det längsta strået och vann med 656-639.
– Min gameplan var inte lika bra mot Sean Rash. Jag lyckades inte bryta ned banan på ett lika bra sätt och jag hamnade efter i förflyttningarna samtidigt som han sprang iväg, säger Kim Bolleby och fortsätter:
– Mot Smallwood hade jag en bra bra möjlighet men jag hamnade i ett mellanläge och stod kvar för länge vilket kostade matchen.

Majortävlingen avgörs med stegfinal på söndag.

Nästa tävling på touren är World Series som drar igång söndag 9 april. Nio svenska spelare ska vara med i tävlingen och förbundskapten Robert Andersson kommer att vara på plats och följa spelarna.
– Nu väntar först lite återhämtning sedan en del lugnare fyspass och bowlingträning för att komma i rätt mentalt läge inför World Series, säger Bolleby.

Resultat

Linus Wirén   01 april 2023 01:00