Slutspel för Stockholmsligan 11 spelades Söndag 21/4!

Slutspelet för Stockholmsligan 11 (4-mannalag) genomfördes Söndag 21/4 på Eklunds bowling i Upplands-Väsby!

I ena semifinalen möttes Norrtelje BwK och Allmänna BK, det var jämnt efter första serien men sedan gled Norrtelje iväg och vann inte stort, men ganska säkert, och var klara för finalen.
Den andra semifinalen mellan NBC Gullmarsplan B och försvarande mästarna IFK Stockholm BK, där tog det sin tid att få fram den andra finalisten. Det avgjordes först i sista serien. I ruta åtta var NBC "klara" för final, i ruta nio var det Shout-out som gällde, och efter tionde rutan var IFK Stockholm klara för final.

Så då stod "utslagna" IFK Stockholm, som det var i ruta åtta sista serien i semifinalen, i final igen och nu mot Norrtelje BwK. Nu svängde det igen, IFK Stockholm släppte handbromsen och tog en klar 4-0 ledning efter första serien. Inget stämde för Norrtelje. I de kommande serierna vände det rejält och Norrtelje BwK kunde ganska ohotade vinna och ta hem slutspelet i Stockholmsligan 11.

Noterbart från matcherna är Lennart Sjöman i IFK Stockholms BK, han var som alltid framträdande i sitt lag med bra resultat, och han är plus 90 år. Bowling är verkligen en sport för hela livet.

Stort Grattis till alla deltagande lag, en trevlig dag, och speciellt grattis till Norrtelje BwK, idag var det Er dag.
Stort Tack till Eklunds bowling i Upplands-Väsby för bra arrangemang och samarbete.

StBf tackar alla som spelat i fyrmannaligan Stockholmsligan 11 för denna säsongen och ser fram emot det kommande spännande avgörandet i Stockholmsligan 1.

17 april 2024 02:00